FOTO: Svečano otvorena 4. samostalna izložba Vitežanina Siniše Skenderije

altU Zavičajnom muzeju u Travniku u subotu navečer otvorena je 4. samostalna izložba fotografije Vitežanina Siniše Skenderije.

Izloženo je 60 fotografija različitog žanra, a kako rekoše stručnjaci, mnoge od njih zaslužuju prefiks „umjetnička”. Uostalom, Skenderija je poznat i priznat majstor fotografije, a njegov rad na tom planu, do sada je dobio niz pohvala i nagrada u BiH i u Republici Hrvatskoj.

Vrijednost i uspješnost rada Siniše Skenderije potvrđuje i činjenica da je on i njegov rad stručno vrednovan zvanjem „kandidata za majstora umjetničke fotografije”, od nadležne bosanskohercegovačke Agencije za umjetničku fotografiju u BiH. To, na izvjestan način, potvrđuje i za ovakve događaje neuobičajeno veliki broj posjetitelja pa je izložbeni prostor Zavičajnog muzeja bio (pre)mali primiti sve zainteresirane i desetine ih je svečano otvaranje izložbe pratilo iz hodnika.

Vrlo lijepo o „umjetničkoj žici” Siniše Skenderije govorili su ravnateljica muzeja Fatima Maslić i predsjednik Foto kluba FOT iz Travnika, Mirsad Mujanović.

Izložba nosi naziv „Spone”, a kako reče autor, ova izložba fotografijama, na jedan lijepi i zanimljivi umjetnički način „spaja” Vitez, Laktaše i Novi Travnik, gradove koji su bili i jesu bitni i značajni u njegovu životu.

ON line izložbu možete pogledati OVDJE.

Zvonimir Čilić / VL

{gallery}kultura/skenderija_katalog{/gallery}