FOTO: Svečano obilježena 23. obljetnica HDZ-a BIH Vitez

Svečano, u utorak navečer, u ozračju blagdana sv. Jurja, nebeskog zaštitnika Viteza, proslavljena je dvadesettreća godišnjica Općinske organizacije HDZ-a BiH.

A radost uspješnog i plodonosnog puta u najtežim vremenima najpopularnije i najuspješnije stranke među Hrvatima, svakako umanjuje prošlogodišnji lokalni izbori kada je ova stranka, prvi put, izgubila mjesto načelnika Općine. O tomu je, uz ostalo, u svom izlaganju, govorio novoizabrani predsjednik Općinske organizacije, prof. Boris Marjanović.

„Krivi smo, a kada to kažem ne mislim samo na našu stranku nego i na druge stranke s hrvatskim predznakom. Stoga, svi bi morali proći „čistilište”, katarzu…! Mi smo sve to prošli, priznali smo svoje greške i propuste, na našu žalost drugi još uvijek nisu. A bez toga, bez jedinstva, razumijevanja i tolerancije, s općim interesima u prvom planu, nećemo uspjeti vratiti izgubljeno”, poručio je Marjanović.

Burno pozdravljeni od 200 i više članova Općinske organizacije i gostiju, okupljenim su se obratili i predsjednica Županijskog odbora i članica Predsjedništva HDZ-a BiH Lidija Bradara i zamjenik predsjednika stranke, Nikola Lovrinović.

„Vjerujem u vas, u vašu snagu, sposobnosti, odlučnost… i ne dvojim da ćete se vratiti na stare staze uspjeha koje ste trasirali duže od dvadeset godina. Hoću vjerovati i u „osvješćenje” svih stranaka s hrvatskim predznakom, jer bez jedinstva, uvažavanja i zbijenih redova kada se radi o krucijalnim nacionalnim pitanjima, nećemo uspjeti ostvariti zacrtane ciljeve i izboriti status Hrvata u Vitezu i na drugim područjima a koji nam po svim demokratskim i ustavnim načelima i pripadaju”, kazala je predsjednica Bradara.

„Iako je riječ o jubileju, svečanosti stranke, i u ovoj prilici govorit ću i o odgovornosti. Jer, kada su u pitanju nedavni lokalni izbori, ovdje u Vitezu je moglo i moralo biti bolje, daleko bolje. I od takvih činjenica nećemo bježati. Ovo posebno naglašavam jer je HDZ BiH Viteza stožerna za područje cijele srednje Bosne. Jer, svako vaše posrtanje ostavlja ozbiljne, zabrinjavajuće posljedice na Hrvate Travnika, Bugojna, Jajca, Zenice…! Posrnuli ste, ili je bolje reći, posrnuli smo, ali nismo pali, ponovo smo na svojim nogama, a to ćemo pokazati i potvrditi, uvjeren sam, u bliskoj budućnosti”, riječi kritike i ohrabrenja svojim stranačkim prijateljima i susjedima uputio je zamjenik predsjednika stranke Nikola Lovrinović i prenio im pozdrave i od predsjednika dr. Dragana Čovića.

Lijepom svečanom i dostojanstvenom skupu, s velikim brojem mladih HDZ-ovaca, što je dodatna snaga Općinske organizacije Vitez, svojim nastupom doprinijeli su i Mješoviti pjevački ansambl „Viteški akordi”, Tamburaši HKD Napredak, podružnica Vitez i Muška izvorna pjevačka skupina „Krčevine”, također iz Viteza.

Prije početka proslave obljetnice predsjedništvo OO HDZ BIH Vitez i dužnosnici HDZ BIH položili su cvijeće ispred Spomen sobe u Vitezu.

Zvonimir Čilić / VL

hdz13 1hdz13 2hdz13 3hdz13 4hdz13 5hdz13 6