FOTO: Svečano dodijeljene diplome maturantima Srednje škole ‘Vitez’

Lijepa svečanost završetka školske godine i podjele svjedodžbi učenicima završnih razreda Srednje škole „Vitez” u Vitezu, u kojoj se nastava odvija na hrvatskom jeziku i po hrvatskom nastavnom planu i programu, održana je u utorak poslije podne u školskoj sportskoj dvorani.

Svoj ispit zrelosti ove su školske godine, u redovitom roku, položilo 115 učenika Opće gimnazije, Ekonomske i Strukovne škole, dok će ih 12 to pokušati u izvanrednom ispitnom roku krajem kolovoza.

Vrijedno je naglasiti da je ukupno 10 učenika oslobođeno maturskog ispita jer su sva četiri razreda srednje škole završili odličnim uspjehom, a dvojica, Karlo Vidović i Luka Pejović, su s titulom učenika generacije, što podrazumijeva prosječnu ocjenu pet u sva četiri srednjoškolska razreda.

Svjedodžbe su učenicima podijelili njihovi razrednici, a prigodnim riječima, uz najljepše želje, maturante je pozdravio ravnatelj Srednje škole „Vitez”, prof. Vatroslav Matić, te predstojnica općinskog Ureda za društvene djelatnosti, Marija Grabovac.

I ove godine, što je višegodišnja tradicija, poznata viteška tvrtka Economic za učenike generacije osigurala je stipendije za njihov nastavak školovanja na fakultetima. Odluku o dodjeli stipendija za cijeli studij, a što podrazumijeva i mogući poslijediplomski studij i doktorat, bez uvjetovanja struke i smjera studija, Karlu Vidoviću i Luki Pejoviću uručila je predstavnica Economica, Dragana Zrnić.

Foto: Filip Šarić
{gallery}drustvo/ssvitez_diplome12{/gallery}

Zvonimir Čilić / VL