FOTO: “Svastike” oduševile i Kiseljačane

Gradsko kazalište mladih Vitez nastupilo je proteklog vikenda sa svojom predstavom “Svastike” u Kiseljaku, a na poziv općinskog načelnika, Mladena Mišurića Ramljaka. 

Krcata dvorana Hrvatskog doma u Kiseljaku potvrdila je kako je nadavna izvedba predstave “Šmizle” ostavila jakog traga na publiku u Kiseljaku, te da mladi glumci iz Viteza u ovom gradu uživaju velike simpatije. To se dodatno potvrdilo i tijekom predstave, kroz koju se publika često smijala i prekidala ju pljeskom, a na koncu izvedbe mlade Vitežanke i Vitežane nekoliko puta vraćala na scenu gromoglasnim pljeskom.

“Bilo nam je odlično, publika je bila divna, a posebno nas se svojom srdačnošću i gostoprimstvom dojmio načelnik Mladen Mišurić Ramljak, koji se u neformalnom druženju pobrinuo da nam ništa ne nedostaje. Prekrasno nam je svaki put u Kiseljaku i veselimo se čim prije ponovno ovdje nastupiti”, kazao je Petar Pejović, koji je u Kiseljaku imao priliku nastupati i sa Šmizlama i Svastikama.

Gradsko kazalište mladih Vitez je s predstavom “Svastike” osvojilo nagradu publike za najbolju predstavu na festivalu u Novom Gradu, gdje je Matea Bošnjak ponijela i titulu najbolje glumice, kao i u Višegradu. Svastike su osvojile i vrijedne nagrade u Konjicu, a dodajmo kako bi uskoro ponovno trebale nastupiti u Vitezu, dok koncem listopada gostuju na festivalu u Belom Manastiru i Šidu.

U predstavi “Svastike” igraju: Matea Bošnjak, Petar Pejović, Paula Grebenar, Marin Maros, Marija Gudelj, Ivona Matošević, Paula Radić. Autor teksta je Savo Škobić, a režiju potpisuje Mirna Matković. Fotografiju potpisuje Filip Šarić, grafičku pripremu Borislav Sučić, a izvršni producent je Ivan Sajević. Za glazbu i svjetlo zadužene su Ana Maros i Franka Matić.