FOTO: Susret menadžmenta i iznimno uspješnih stipendista Economica

Economic d.o.o. Vitez svake godine nagradi učenika generacije stipendijom koja traje u tijeku visokoškolskog obrazovanja. Stipendiranjem nadarenih osoba i podržavanjem perspektivnih studenata Economic potvrđuje opredijeljenost poduzeća na društvenu odgovornost prema zajednici. Danas, Economic stipendira 93 studenta na visokoškolskim ustanovama što ga svrstava u red poduzeća koja iznadprosječno ulažu u ljudske potencijale, kako unutar, tako i izvan poduzeća.

Prijamu koji je organiziran u prostorijama ovog poduzeća prisustvovalo je deset nekadašnjih učenika generacije, a danas uspješnih studenata: Anto Jerković, Martina Šarić, Perica Petraš, Andrea Đepina, Tomislav Baškarad, Marijana Matošević, Ivan Jelić, Martina Gudelj i Sanja Rajković.

Domaćini ovom susretu bili su članovi menadžmenta Economica predvođeni generalnim direktorom, Franjom Rajkovićem, koji je ovom prigodom naglasio kako je Economic ponosan, ali i opredijeljen da i u budućnosti ulaže u ljudske potencijale te društvenu odgovornost poduzeća prema široj zajednici gradeći tako dugoročno uspješne odnose. Tijekom ovog susreta, jednom od najboljih i nedavno nagrađenih studenata Sveučilišta u Mostaru, Anti Jerkoviću uručen je i prigodan poklon, prijenosno računalo.
Economic ima bogato iskustvo suradnje s obrazovno-odgojnim institucijama kao poduzeće koje se često pojavljuje u studentskim radovima kao pozitivan primjer prvog domaćeg davatelja franšize.

Direktor sektora pravnih, kadrovskih i sigurnosnih poslova Economica, Tomislav Rajić istaknuo je važnost povezivanja studenata kako bi međusobno razmijenili znanja, iskustva te tako bili jedni drugima od pomoći u tijeku studiranja, a ujedno naglasio želju da neki od njih budu dio Economicovog kolektiva nakon završenih studija.

Mogućnosti proširenja suradnje sa studentima predstavio je voditelj službe marketinga, Vedran Skočibušić, kroz projekt internih novina Infonomic koje se tiskaju u 10.000 primjeraka i distribuiraju u cijeloj BiH, ali i kroz druga područja djelovanja i radionice u kojima studenti mogu sudjelovati.

{gallery}gospodarstvo/economic_studenti{/gallery}