FOTO: Stotine sudionika na jubilarnom 10. Noćnom pješačenju Vitez-Zabrđe-Zaselje

S nizom aktivnosti tijekom cijele godine Hrvatsko planinarsko društvo „Vitez“ iz Viteza, jedno je od najorganiziranijih  i najaktivnijih na srednjobosanskom pa i širem području. No, posebnu pozornost javnosti privlače akcije ovoga društva koje nose naziv „pješačenjem do zdravlja“, koje organiziraju dva puta godišnje – zimsko (noćno) i proljetno.

Večeras su se stotine pješaka, planinara, ali i zaljubljenika u prirodu zaputilo s Gradskog trga trasom prema Bobašima pa dalje ka Zabrđu i Zaselju, u Planinarski dom HPD Vitez.

Na put dug petnaestak kilometara, s visinskom razlikom od 700 metara (Vitez 400 – Zabrđe 1100 – Zaselje 730), zaputilo se oko 400 pješaka, među kojima brojni Vitežani, zatim stanovnici susjednih općina, ali i drugih općina naše županije. Među brojnim pješacima isticala se i ekipa Veleposlanstva RH u BiH, odnosno Konzulata Republike Hrvatske u Vitezu. Kažimo kako je riječ o najmasovnijem pohodu do sada, a na prošlogodišnjem pohodu koji je bio rekordan bilo je nešto više od 250 sudionika.

“Koristim priliku sve vas pozdraviti i zahvaliti na sudjelovanju u jubilarnom, desetom noćnom pješačenju. Sve vas molim, nemojte se izdvajati iz kolone, a sve što bude potrebno obratite se članovima HPD Vitez, odnosno drugim planinarima. Koristim priliku zahvaliti i drugim planinarskim društvima koji sudjeluju u ovogodišnjem pohodu”, istaknula je na samom početku predsjednica HPD-a Vitez, Dragana Sivonjić.

Na Zabrđu je za sve sudionike pješačenja osigurano kuhano vino, čaj i kobasice, što su pripremili članovi HPD-a Vitez i Udruge vikendaša Zabrđe.