FOTO: Stotine mališana uživalo u sedmom izdanju “Dječje olimpijade” u Kiseljaku

Uspješno je završeno i sedmo izdanje Dječje olimpijade u Kiseljaku. Već sedam godina zaredom, udruga Arka mališanima Kiseljaka priređuje cjelodnevnu zabavu punu igre, zabave i smijeha.

Nastupilo je 11 škola, 10 iz Kiseljaka (uključujući područne) te jednu iz Kreševa. Zahvaljujući Općini Kiseljak, županijskom ministarstvu obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa, JP Elektroprivredi HZ HB, tvrtkama Sarajevski kiseljak te Boreas (Juicy) projekt je održan i ove godine u punom sjaju. Preko 200 učenika se natjecalo u službenim disciplinama a sva druga djeca mogla su uživati u zabavi koju su za njih priredili volonteri, animatori, mađioničar, maskote ali i ekipa Sportskih igara mladih koja je i ove godine pomogla u tehničkoj pripremi projekta.

Promet je na kratko bio prekinut kako bi sudionici, predvođeni malim orkestrom ponosno prošli kroz grad pokazujući ponosno svoj vedri duh i radost koju su širili tijekom cijelog dana.

Oni najuspješniji dobili su i zaslužene medalje.
Sve ih je kao i prethodnih godina zagrijavala  fitness trenerica Maja Kraljević dok su u izvlačenju parova pomogli korisnici centra Duga u Kiseljaku.

Cilj ovog projekta je promovirati zdrav natjecateljski duh, sport te druženje djece koja dolaze iz škola koje rade po hrvatskom i bosanskom nastavnom planu i programu.