FOTO: Središnja Bosna napokon dobila novu Vladu!

Nakon trinaest mjeseci od Općih izbora, Skupština Srednjobosanske županije (SBŽ) potvrdila je danas novoizabranu Vladu koju čine predstavnici dvaju HDZ-ova, SDP-a i SDA-a.

Za novu Vladu na današnjoj sjednici u Travniku glasovalo je dvadeset sedam zastupnika, dok je dvoje bilo suzdržano.

Premijer novoutemeljene Vlade SBŽ-a je Tahir Lendo (SDA), a predsjednik Skupštine Josip Kvasina (HDZ BiH).

Ministar financija je Zdravko Gavranović (SDP), ministar gospodarstva Fedžad Milanović (SDA), ministar prosvjete, znanosti i športa Jozo Jurina (HDZ BiH), ministar prostornoga uređenja i povratka Nijaz Helez (SDP), ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Senad Selimović (SDP), ministar zdravstva i socijalne politike Nikola Grubešić (HDZ BiH), ministar unutarnjih poslova Jozo Lučić (HDZ 1990) i ministar pravosuđa i uprave, Vitežanin, Zoran Luković (HDZ BiH).

“Nama je činiti sve da uspostavimo kontinuitet u radu Vlade i svih drugih organa koji čekaju odluke i mjere Vlade. Sretan sam, a vjerujem da dijelim mišljenje i svih stanovnika naše županije, što smo uspostavili vlast po mjeri i željama svih onih koji su dali svoj glas strankama koje participiraju u Skupštini SBŽ-a”, izjavio je za Fenu novoizabrani premijer Vlade SBŽ-a Tahir Lendo, istaknuvši kako struktura nove Vlade obećava da će sigurno uraditi dobre pomake kada je u pitanju standard i život građana SBŽ-a.

“Pred nama su sada, kako to popularno zovu, brze i hitne mjere, a nakon toga procesi po programskim zadacima koje će Vlada vrlo skoro iznijeti pred Skupštinu. Vjerujem kako ćemo svi zajedno donijeti novi i bolji život građanima naše županije. Hvala svima na podršci”, kazao je Lendo, dodavši kako će već tijekom sutrašnjeg dana u zgradi Vlade SBŽ-a biti održana primopredaja dužnosti između Vlade u tehničkom mandatu i novog saziva Vlade.

“Iskreno čestitam premijeru i ministrima nove Vlade. Želim vjerovati da smo se nakon trinaest mjeseci agonije napokon vratili na pravi put te da će nova Vlada u punom kapacitetu raditi kvalitetno, a prvenstveno na zadovoljstvo stanovnika SBŽ-a.

Raduje me da je napokon pokazana politička mudrost te se iskreno nadam kako nam se više neće ponoviti 10. svibnja”, kazao je u izjavi za Fenu predsjednik Skupštine SBŽ-a Josip Kvasina.

“Da je bilo dobre volje Vladu SBŽ-a smo mogli imati i ranije. Mi smo u HDZ-u BiH od samog početka stavljali akcent na kompromis, što se na koncu i pokazalo kao jedina moguća i realna opcija”, kazala je predsjednica ŽO HDZ BiH SBŽ-a Lidija Bradara.

“Nastojali smo riješiti sve probleme koji su se u međuvremenu pojavili, a HDZ BiH je za novi sastav Vlade ponudio najbolje od onoga što je imao i sigurna sam kako će oni raditi na dobrobit svih građana Srednjobosanske županije. Nadam se kako će i ostatak Vlade djelovati jednako, te kako će se nova Vlada što prije okrenuti gospodarstvu i baviti se investicijama i javnim ulaganjima što bi trebalo doprinijeti poboljšanju životnog standarda”, kazala je Bradara.

Novoj Vladi čestitke su uputili predstavnici kluba SDA, SDP-a, HDZ-a BiH te predsjednica ŽO HDZ 1990 SBŽ-a Slavica Josipović.

{gallery}vijesti/vlada_sbz11{/gallery}