FOTO: Spektakularan turnir ulične košarke “StreetBall Challenge Vitez 2014”

StreetBall Challenge Vitez 2014.

Mladež HDZ BIH Vitez organizirala je amaterski turnir u uličnoj košarci, koji je proteklog vikenda posjetilo nekoliko tisuća posjetitelja, a na kojemu je sudjelovalo 14 ekipa iz Viteza, Kreševa, Zenice i Kaknja. Nakon što su odigrane grupne faze amaterskog turnira u uličnoj košarci “StreetBall Challenge Vitez 2014″ plasman u četvrtzavršnicu turnira izborile su ekipe: Škola košarke “Prvi koš”, “1982″, Teletabisi (Kakanj), Wi-Fi (Zenica), Mladež HDZ BIH Vitez, “Pivnica Ganga” i “Kolotin”.

Nakon vrlo dobrih utakmica četvrtfinala plasman u polufinale izborili su Mladež HDZ BIH Vitez, “1982.″, Teletabisi i Wi-Fi.

U fantastičnoj atmosferi pred više od 500 okupljenih gledatelja, oba polufinalna susreta ponudila su spektakularne i do kraja neizvjesne utakmice, u kojima su na koncu uspješniji bili „1982.“ i Wi-Fi. U susretu za treće mjesto Mladež HDZ BIH Vitez, sastavljena od petnaestogodišnjih i sedamnaestogodišnjih igrača, svladala je Teletabise rezultatom 16:11, a u finalnoj seriji koja se igrala na dva dobivena susreta Wi-Fi iz Zenice je nakon majstorice svladao ekipu „1982.“ i osvojio ovogodišnji „StreetBall Ghallenge“ u Vitezu.

„Hvala svima koji su na bilo koji način doprinijeli da uspješno organiziramo turnir. Malo smo iscrpljeni, ali ponosni, sretni i zadovoljni što smo u organizaciji naše Mladeži, a uz potporu velikog broja pojedinaca i sponzora uspješno organizirali turnir u uličnoj košarci “StreetBall Challenge Vitez 2014”. Hvala svima koji su na bilo koji način doprinijeli da napravimo još jednu lijepu stvar u našem gradu i zbog velikog interesa već u kolovozu ćemo organizirati još jedan turnir“, izjavio je Ivan Sajević, predsjednik Mladeži HDZ BIH Vitez koja je organizirala i bila generalni pokrovitelj turnira.

Nagrada za Fair play otišla je u ruke najmlađe ekipe na turniru, Škole košarke “Prvi koš”, a najboljom ekipom turnira proglašeni su Filip Grabovac (Mladež HDZ BIH), Ivan Šero (Tavsi), Miroslav Žuljević (1982.) i Namik Varupa (Wi-Fi).

„Sve pohvale organizatoru, turnir je bio odličan. Nadam se da će biti organizirani i ubuduće. Prekrasno je igrati pred brojnom i odličnom publikom, a Vitežani uistinu vole i znaju prepoznati dobru košarku. Čestitam i svojim suigračima”, kazao je Namik Varupa iz pobjedničke ekipe “Wi-Fi”, nekadašnji košarkaš HOKK “Vitez”.

Organizatori turnira priredili su i natjecanje u izvođenju trica, a pobjednik je na koncu bio Jadranko Matošević, kojemu je nagradu uručio Ranko Križanović, član OO M HDZ BIH Vitez.

„Presretan sam kako je sve na koncu ispalo. Čestitam pobjednicima i hvala svima koji su nas podržali“, rekao je nakon turnira Ranko Križanović.

Prije susreta za treće mjesto revijalnu utakmicu odigrale su mlade košarkašice Viteza s nekadašnjim igračicama HOKK “Vitez”.

Nakon finalne utakmice nagrade najuspješnijim ekipama uručio je predsjednik Mladeži HDZ BIH Vitez, Ivan Sajević, a ekipa „1982“ svoju je novčanu nagradu odlučila pokloniti Udruzi mladih „Enter“ za rekonstrukciju jednog od dječjih parkova koje ova organizacija namjerava uraditi. Neposredno pred dodjelu priznanja, nagrada i pokala najuspješnijima pirotehnika “Piroplanet” upriličila je vatromet povodom završetka turnira.