FOTO: ŠN Romari sudjelovala na turnirima “Djeca Bosne” i “Igman Cup”

Škola nogometa “Romari” protekli vikend s uzrastima 2005/06 i 2003 sudjelovala je na dva dječja nogometna turnira.

Mlađi uzrast 2005/06 svoje znanje i sportski duh testirala je na 6. Malonogometnom turniru “Djeca Bosne” 2015 u organizaciji Sportskog saveza općine Cazin u kojem je sudjelovalo 31 ekipa iz cijele BiH kao i iz susjednih zemalja.

Bio je to još jedan odličan turnir, koji je kako je i najavljivano, imao i humanitarni karakter. Natjecanje se održavalo na dva terena.

Treneri iz ŠN Romari, Goran Lovrinović i Marko Vujica za portal vitez.info su kazali: Organizacija je bila odlična, smještaj također, te iz Cazina nosimo samo pozitivne dojmove. Čak ni ispadanje u četvrtfinalu na penale nije zasjenilo druženje i pozitivnu sportsku energiju koja je gore vladala. Naši dečki se ni u kojem slučaju nisu osramotili, pokazali su odličnu igru, dobre akcije, čak i dominacije tijekom susreta no loša sportska sreća stavila je točku na i, pa smo izgubili. Ponijeli smo ipak jednu nogradu, naš Paolo Topalović dobio je pehar za najsimpatičnijeg igrača. No za nas, svaki poraz i nije tek poraz, nekad poraz zna biti i pobjeda. Ovog puta pobjedila su dobra i iskrena srca djece, koja su darivala siromašnu djecu Cazina, pobjedio je fair play, a i iz poraza se štošta i nauči. Vraćamo se svakodnevnim obvezama i treninzima.

Baš kao i mlađi suigrači, i uzrast 2003., godište doživio je sličnu sudbinu na turniru Igman Cup 2015 u organizaciji FK Igman Ilidža na kojem je sudjelovalo 12 ekipa i oko 140 dječaka uzrasta do 2003. godišta.

“Iako pojedinačno iz ove ekipe su redom dobri nogometaši s potencijalom, kao tim tek nedavno su se počeli uhodavati i igrati zajedno. Treba im vremena da uđu u zajednički ritam, premda su na ovom turniru bili odlični i za svaku pohvalu. Jedna pobijeda, jedan poraz i jedna neriješena utakmica nije loš rezultat, ali je svakako signal da radimo još više. U odlučujućoj utakmici smo dominirali ali lopta nije htjela u gol pa smo završili svoj nastup u grupnoj fazi. No, nema posustajanja, znamo gdje želimo stići i zato postoje treninzi” – poručuju treneri iz ŠN Romari, Mladen Frljić, Ivan Rezdeušek te Dario Vidović, trener golmana.