FOTO: Sanirana dva velika požara na viteškoj gradskoj deponiji otpada

U nedjelju poslijepodne, 21. travnja 2013. godine viteškim vatrogascima je dojavljeno da je izbio požar na gradskoj deponiji, priopćeno je iz Službe za opću upravu Općine Vitez.

Hitnom intervencijom vatrogasaca i djelatnika JKP “Vitkom” Vitez požar je nakon nekoliko sati gašenja lokaliziran, ali se isti ponovio u ponedjeljak, 22. travnja 2013. godine, kada je Općina Vitez ponovno u suradnji s vatrogasnim društvima i djelatnicima JKP”Vitkom” Vitez izvršila zatrpavanje požara zemljom i isti sanirala.

Obzirom da je uzrok požara neovlašteno dovoženje i namjerno paljenje guma od strane nepoznate osobe o svemu je obaviještena krim inspekcija PS Vitez, kao i protupožarni županijski inspektor.

“Kako je deponija komunalni objekt od općeg interesa za sve građane i pravne subjekte, a kako bi se zajedničkim aktivnostima spriječile neželjene posljedice,molimo sve građane u koliko imaju saznanja o mogućem počinitelju da o istom obavijeste policijsku stanicu Vitez ili općinsku inspekciju”, uputili su poziv iz Službe za opću upravu Općine Vitez.

IMAG3521IMAG3522IMAG3523IMAG3524IMAG3525