FOTO: Sakrament krizme u Vitezu primilo 208 krizmanika

„S ljubavlju, s vjerom i radošću, doživite silazak Duha Svtog. Otvorite mu svoje srce, otvorite se Božjem milosrđu, kako bi ovaj svečani i sveti čin doživjeli u potpunosti”, poručio je u subotu u Vitezu, na svečanoj svetoj misi krizmanicima, kumovima, roditeljima i brojnom okupljenom puku, vrhbosanski nadbiskup i metropolit, uzoriti kardinal Vinko Puljić.

Velika župna svečanost podjele sakramenta potvrde u viteškoj župi sv. Jurja Mučenika, najvećoj u Vrhbosanskoj nadbiskupiji, upriličena je u prekrasnom ozračju vjere, ljubavi, kršćanskih načela…, po lijepom proljetnom vremenu, na prvu subotu kada se i inače moli za duhovna zvanja, u dvorištu velike župne crkve. Svečanu svetu misu, u koncelebraciji mjesnog župnika fra Marka Kepića, gučogorskog gvardijana, fra Dragu Pranješa, generalnog vikara Vrhbosanske nadbiskupije, msgr. Luke Tunjića i još desetak svećenika, predvodio je uzoriti kardinal Vinko Puljić.

Pred više od dvije tisuće vjernika sakrament svete potvrde, odnosno svete krizme, primilo je 208 vjeroučenika – 103 djevojčice i 105 dječaka. Sveti sakrament potvrde mladim Vitežanima podijelili su uzoriti kardinal, msgr. Vinko Puljić i sukrizmanik, msgr. Luka Tunjić.

Više fotografija možete pogledati ovdje.

kardinal krizma13krizma1 vitez13misa1 krizma13misa2 krizma13misa krizma13

Zvonimir Čilić / VL