FOTO: Rasplesani i raspjevani Vitežani čistili svoj grad

S-pjesmom-i-plesom-u-akciju

Akcija proljetnog čišćenja i uređenja Viteza i okolice održana je tijekom vikenda u Vitezu pod motom “(Pro)budimo proljeće u Vitezu”. Rasplesani Vitežani okupili su se na Gradskom trgu, s kojega su se uz pjesmu i ples uputili na uređenje Viteza, pokazavši još jednom neizmjernu ljubav prema svome gradu.

– Aktivnosti na uređenju Viteza obuhvatile su, između ostalog, uređenje prostora oko sportske dvorane i pomoćnog nogometnog igrališta, čišćenje područja oko bazena, uređenje školskih dvorišta, dječjih igrališta, popravak i farbanje dijela klupa, čišćenje biciklističke staze na Gradini, kao i svih zelenih površina u gradu i okolici, kao i djelomično čišćenje obale Lašve – kazala je Dragica Jurčević, predsjednica Udruge “Svjetlo”, koja je zajedno s Ekološkom udrugom “Kremenik” inicirala ovu akciju.

Inače, u akciji proljetnog čišćenja i uređenja Viteza sudjelovali su članovi Ekološke udruge “Kremenik” Vitez, Udruge građana “Svjetlo” Vitez, Udruge mladih “Enter”, Gradskog kazališta mladih “Vitez”, Udruge sportskih ribolovaca “Vitez”, Hrvatskog planinarskog društva “Vitez” te članovi Biciklističkog kluba “Vitez”.