FOTO: Ragbijaši Viteza uspješniji od Borca, publika, ali i izbornik Vrebac zadovoljni viđenim

Protekloga vikenda, točnije u nedjelju, na stadionu NK “Rijeka” u Vitezu odigrana je ragbi utakmica između domaćeg RLK FIS, Vitez i gostiju iz Banja Luke, RLK Borac.

Vitez je slavio rezultatom 28:16, iako je rezultat u toj utakmici bio najmanje bitan. Naime, nakon prisilne COVID pauze najbitnije je bilo da se započne s aktivnostima, pogotovo dva aktivna kluba koja u narednom periodu očekuje niz utakmica domaćeg natjecanja, Balkan super lige i FIS lige. Odmah moramo istaknuti, koliko god je ragbi nedostajao igračima, jednako tako je bilo i s publikom, koja je s velikim zanimanjem i u velikom broju promatrala ovaj susret. Kod Viteza je bio najuspješniji Marin Vrhovac koji je ostvario 3 skora, Zvonimir Ljubanić je dodao 2, a Josip Čalić i Viktor Bilić po jedan. Kod Borca dva skora je ostvario Novica Nikolić, a po jedan Aleksa Ajder i Goran Šipka.

Vrijedi kazati kako su obje ekipe doživjele tranziciju, odnosno odlazak velikog broja igrača u inozemstvo. Samo ekipi Viteza u protekle dvije godine oko 20 igrača je otišlo u Njemačku, u potrazi za boljim životom. Iako su tamo, uvijek su na raspolaganju klubu što se pokazalo i u nedjelju, dolaskom Ivana Josipovića i Josipa Čalića, koji su stigli čak iz Njemačke kako bi bili na raspolaganju voljenom klubu.

Sve je prošlo u fer i sportskom ozračju. Puno lijepih akcija, kao i individualnih poteza izmamili su i poneki aplauz. Prvu loptu na utakmici odigrao je Dario Stojak, igrač Viteza, koji se bori sa teškom bolešću, ali je i pored toga uvijek sa svojim ragbijašima.

Nakon utakmice, izbornik BiH vrste, Dado Vrebac odradio je trening s reprezentacijom, jer su igrači ova dva kluba i igrači iz vana okosnica reprezentacije. Vrebac je izrazio zadovoljstvo viđenim i na utakmici te pohvalio igrače obje momčadi, koje su usprkos epidemiološkoj situaciji zadržale natjecateljski ritam.

U sportskom ambijentu sudac Goran Marjanović iz Banja Luke nije imao puno posla. Iako se okupilo veliki broj ragbi veterana iz Zenice i Viteza, veteranska predigra nije odigrana već je prolongirana za šesti mjesec.

U narednom periodu Vitežani gostuju u Banja Luci, zatim u Vitez dolazi reprezenatcija Srbije kada će se ujedno održati edukacija za suce i trenere, a u srpnju se igra međunarodni FIS kup, koji je utemeljen na Skupštini kluba.

“Očekuje se poziv za Balkansko prvenstvo u Turskoj i nastavak svih drugih natjecanje, kao i ragbi škola za mlađe uzraste. I ovom prigodom upučujemo poziv mladima da se pridruže klubu i da se oprobaju u vještinama jajaste lopte”, kazao je za Vitez.info Željko Ljubanić, predsjednik RLK FIS Vitez.

Dodajmo i to kako je organizacija, prijem gostiju i već tradicionalno druženje, tkz. “treće poluvrijeme” bilo besprijekorno, na čemu su gosti iz Banja Luke izrazili javne pohvale i zahvalu.

Prethodni članakObiteljsku mirovinu ubuduće će uživati i izvanbračni partneri
Sljedeći članakČerkez: Epidemiološka situacija u F BiH se stabilizira, nastavak procesa imunizacije