FOTO: Proslavljen sv. Hubert – zaštitnik lovaca

Nakon obilježavanja 150. godišnjice župe, blagdana Svih svetih, Dana mrtvih, u crkvi svetog Juraja Mučenika služena je sveta misa u čast svetog Huberta, koji se tradicionalno slavi kao zaštitnik lovaca.

Lovci su stigli u crkvu organizirano, uglavnom odjeveni u lovačke odore. Nemali broj vjernika bio je pomalo iznenađen kada su u crkvu počeli stizati lovci.

Svetu misu služio je župnik fra Marko Kepić. U svom nadahnutom izlaganju župnik je ukratko ukazao na životni put Svetog Huberta, od plemića i aristokrate do proglašenja svecem.

Sveta misa bila je posvećena svim poginulim, preminulim i živim članovima ove lovačke udruge.

U nastavku aktivnosti održan je skromni domjenak u lovačkom domu. Za organizaciju domjenka bila je zadužena lovna jedinica „Liskovina“, na čelu s predsjednikom lovne jedinice Nenadom Rajkovićem. Svoj posao su kvalitetno uradili i visoko postavili letvicu za sljedeće obilježavanje, koje će biti u organizaciji druge lovne jedinice. Uz lovački gulaš, piće, druženje i glazbu, za koju su se pobrinuli Pero Strukar, Slavko Mlakić i Željo Šarić, vrijeme je brzo prošlo. Novi radni dan i obiteljske obveze uvjetovale su da se ne ostane do kasno u noć.

“Sveti Hubert bi trebao biti nadahnuće nama lovcima, da se prema divljači odnosimo u skladu sa načelima prirode, a poznato je da je upravo čovjek najveći uzročnik nestanka brojnih vrsta sa lica zemlje”, stoji u priopćenju za javnost L-O. “Vitez”.

{gallery}drustvo/sv_hubert{/gallery}