FOTO: Prometna nesreća kod kružnog toka u Krčevinama

Sinoć oko 21:30 sati, kod kružnog toka u viteškom mjestu Krčevine, dogodila se prometna nesreća.

Na svu sreću teško ozlijeđenih nema, a ova prometna je još jedna u nizu na kružnim tokovima u općini Vitez.

Za mnoge kružni tok je i dalje enigma

Ova i slične prometne nesreće u posljednje vrijeme ukazuju na alarmanto nepoznavanje pravila vožnje srednjobosanskih vozača, a posebno na kružnim tokovima. Na svu sreću nema toliko mnogo prometnih nesreća na viteškim kružnim tokovima u odnosu na svakodnevne situacije u kojima se vozači nalaze.

Svi poznavatelji situacije s prometom u općini Vitez upoznati su s velikim problemom slabo riješenih kružnih tokova, poglavito onog kod tržnog centra FIS. Prometni kolaps se događa u 16:00 sati po završetku radnog vremena kada se većina uposlenika PC-a pokušava uključiti u promet.

Svjedoci smo da na našim prometnicama nema poštivanja propisa i pravila koja bi omogućila siguran promet u najvećem poslovnom centru u Bosni i Hercegovini. Mišljenja smo da bi se ovaj problem trebao naći i na jednoj od točaka dnevnog reda Općinskog vijeća. A ovim putem pozivamo i policiju da se intenzivnije uključi u regulaciju prometa na kružnim tokovima kako bi izbjegli prometne nesreće, kao i neugodne situacije u kojima se vozači svakodnevno nalaze.

Prethodni članakU župnoj crkvi u Vitezu održan koncert barokne glazbe
Sljedeći članakKrizma u župi Vitez: Stotinu devedeset dvoje krizmanika