FOTO: Promenada maturanata

Stotinu devedeset i osam maturanata Srednje škole „Vitez“ iz Viteza, u kojoj se nastava odvija na hrvatskom jeziku i po hrvatskom nastavnom planu i programu u petak predvečer na ulice grada privuklo je više tisuća građana.

Lijepo i moderno obućeni, liješi, veseli i razdragani kako to samo mladost može biti, praćeni mažoretkinjama i limenom glazbom, prošetali su gustim špalirom građana ulicama središta grada. Gledajući ih, mnoga su srca zatreperila, a povodi za to, naravno, bili su različiti.

Nakon promenade gradom zaustavili su se na Gradskom trgu i ispred hotela „Vitez“, primali čestitke, fotografirali se…, a onda su proslavu svoje akademske zrelosti nastavili reprezentativnom salonu tvrtke FIS. Veselje je trajalo cijelu noć, a oni najuporniji i najizdržljiviji nastavili su slaviti po kafićima i u subotu u jutarnjim satima.

A za koji dan svi će se oni razići „ko rakova djeca“. Većina će ih pokušati dobiti indeks nekog od fakulteta u BiH i u Hrvatskoj, a neki i u inozemstvu, dok će jedan broj njih potražiti posao. No, svima je zajedničko – nada i vjera u lijepu, uspješnu i sretnu budućnost. Pa neka im se ti planovi, nade i želje i ispune!