FOTO: Proglašeni najuspješniji sportaši Općine Vitez za 2014. godinu

Najbolji sportaši Viteza za 2014. su član Judo kluba „Vitez“, Filip Stojak i Mirnesa Bektaš, članica Karate kluba „Mladost“ u pojedinačnim sportovima i košarkaš Ranko Križanović član HOKK „Vitez“ i odbojkašica Ivona Šero, članica OK „Vitez u ekipnim sportovima.

Tako je, na temelju postignutih rezultata u prošloj godini i Pravilnika o izboru najboljih odlučio petočlani stručni žiri koji je radio u sastavu: Ljuban Šantić (predsjednik), Alkami Alihodža, Marija Grabovac, Adnan Šehić i Ivan Frljić.

Svečano proglašenje održano je u srijedu navečer u prepunoj dvorani Etno sela u Vitezu, a priznanja i novčane nagrade najboljim uručio je općinski načelnik Advan Akeljić.

Za najbolje ekipe žiri je poglasio Hrvatski omladinski košarkaški klub (HOKK) „Vitez“ u muškoj i Odbojkaški klub „Vitez“ u ženskoj konkurenciji. No, i ovvaj put sa žaljenjem treba naglasiti da je najbolja muška ekipa Viteza za 2014. godinu, HOKK „Vitez“ u prošloj natjecateljskoj sezoni izborio Premijer ligu BiH, ali je zbog nedostatka financijske potpore odustao od najvišeg ranga bh košarke i nastavio se natjecati u Prvoj ligi KS „Herceg – Bosna“.

U juniorskoj konkurenciji najuspješniji su karataš Munir Šišić i judašica Irene Biletić u pojedinačnim sportovima, te košarkaš Filip Ivanković i rukometašica Marija Strukar u ekipnim sportovima, dok su u konkurenciji kadeta najbolji karataš Adnan Hurem i judašica Bojana Ružičić u pojedinačnim i ragbijaš Marin Vrhovac i odbojkašica Amra Bešić u rkipnim sportovima.

Izabrani su i najuspješniji treneri u pojedinačnim i ekipnim sportovima a to su Aldin Adilović, trener Karate kluba „Mladost“ i Josip Pandža, trener Hrvatskog omladinskog košarkaškog kluba „Vitez“.

Za izniman doprinos u razvoju i unapređenju sporta u općini Vitez posebna priznanja dobili su: Radomir Čosović, Marko Mlakić- Tašo, Senadin Haskić – Semko, Robert Stojak, Ivica Bonić, Kristijan Blaž i Sanjin Zirdum.

Foto: Filip Šarić