FOTO: Proglašeni najbolji sportaši Županije Središnja Bosna

Nekoliko stotina ljudi sinoć je uveličalo svečanost i ceremoniju proglašenja najboljih sportaša Županije Središnja Bosna.

Svečanost je otvorio predsjednik Sportskog saveza ŽSB Drago Suban, dok je sve prisutne pozdravio i načelnik općine Busovača Asim Mekić, te u ime Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa obratio se pomoćnik ministra, Nusret Baručija.

Predsjednik ocjenjivačkog suda Nikica Petrović uručio je nagrade najboljima u sljedećim kategorijama.

Najuspješniji sportaši u konkurenciji kadeta:

– Najuspješnijim sportašom u kategoriji kadeta u muškoj konkurenciji proglašen je Filip Stojak, član Judo kluba Vitez, dok je u ženskoj konkurenciji najuspješnija bila članica Karate kluba Travnik Amina Tahirović.

– Za najuspješniju mušku kadetsku ekipu izabrana je ekipa NK “Iskra” iz Bugojna, dok je u ženskoj konkurenciji ta titula pripala ŽNK “Mladost” iz Nević polja.

Najuspješniji sportaši u juniorskoj konkurenciji:

– Najbolja muška juniorska ekipa za 2014. godinu je ekipa NK Travnik, dok je najbolja ženska juniorska ekipa STK Bugojno.

– Za najuspješnijeg juniora izabran je član karate kluba “Futura” iz Bugojna Enaid Redžić, a za najbolju juniorku u Srednjobosanskoj županiji izabrana je Mirnesa Bektaš, članica Karate kluba “Mladost” iz Viteza.

Najuspješnija ekipa su kategoriji sportaša s tjelesnim oštećenjima je ekipa KSISO “Sloga” Uskoplje, dok je u istoj kategoriji najboljim sportašom proglašen Hamdija Džambo.

Sportski radnik 2014. godine je Nenad Bratić.

Posebna priznanja Sportskog saveza ŽSB pripala su:

– Bronzana plaketa dodijeljena je OŠ “Nova Bila”

– Srebrena plaketa dodijeljena je Almiru Šabanoviću

– Zlatna plaketa otišla je u ruke Jozana Laštre iz Nk Busovača, Karate klubu “Vitez”, Košarkaškom klubu “Iskra” i Nogometnom klubu Novi Travnik.

Nagrada za najuspješniju ekipu u muškoj konkurenciju pripala je NK “Metalleghe BSI” iz Jajca, dok je za najbolju žensku ekipu izabrana ekipa ŽNK “Mladost” iz Nević polja.

Najboljim sportašom iz ekipnih sportova izabran je član HOKK “Vitez” Ranko Križanović, dok je u ženskoj konkurenciji ta titula pripala članici ŽNK “Mladost” Josipi Strukar.

Po izboru Sportskog saveza ŽSB za najboljeg sportaša u 2014. godini izabran je Amel Novalić član TK Bugojno, dok je za najbolju sportašicu izabrana Dalila Ivković iz KBS Bugojno, prenosi Drukciji.ba.