FOTO: Proglašeni najbolji sportaši općine Busovača za 2015. godinu

Već tradicionalno, početkom kalendarske godine, Sportski savez općine Busovača održava manifestaciju proglašenja najboljih sportaša i sportašica, sportskih ekipa i sportskih djelatnika za proteklu godinu.

Ove godine nagrade su dodijeljene u prepunoj dvorani kina „Theatre“ u Busovači, a nagrade su uručili: Jozo Laštro, predsjednik Sportskog saveza općine Busovača, Kasim Hajdarević, dopredsjednik Sportskog saveza općine Busovača te za najbolje Nikola Grubešić, ministar zdravstva i socijalne politike u Vladi ŽSB i predsjednik ŽO HDZ BiH ŽSB, Mirjana Plavčić, predsjedateljica Općinskog vijeća Busovača i predsjednica OO HDZ BiH Busovača, i Asim Mekić, načelnik Općine Busovača.

Najbolja sportska ekipa je Nogometni klub „Busovača“. U ženskoj konkurenciji najbolje su djevojke iz Karate kluba „Bunkai“.

Kod sportaša nije bilo dileme i najbolji iz pojedinačnog sporta je karataš KK „Napredak“ PETAR IVAN VAREŠKOVIĆ. Iz karatea dolazi i najbolja sportašica iz pojedinačnog sporta, a to je PAMELA SMOLJO, također iz KK Napredak.

Najbolji sportaš za 2015. godinu iz ekipnog sporta je kapiten Košarkaškog kluba „Busovača“ ANTONIO VUKADINOVIĆ, a najsportašica iz ekipnog sporta odbojkašica OK „Busovača“ NIKOLINA BATISTA.

Najperspektivniji mladi sportaši iz ekipnih sportova su nogometaš David Vukadinović (NK Busovača), Peter Čavara (USR Busovača), Petra Relota (Odbojkaški klub „Busovača“, Nedžad Bešić (FK Kaćuni) i Elmin Đelalić (OFK Lugovi), dok su najperspektivniji iz pojedinačnih sportova: Nikola Rajić, Marijo Subašić (KK Napredak), Josip Komšić, Ivana Bošnjak, Bojan Krišto i Dorian Lovrić iz Kluba borilačkih sportova Sensei, Amina Huskić, Sara Hodžić, Edis Srebrenica i Edin Mekić (Karate klub “Bunkai“) Tarik Ekmeščić (Šahovski klub “Busovača”) te Petar Ćosić i Amila Mekić iz Teniskog kluba „Tisa“.

Priznanja su dodijeljena uspješnim sportskim radnicima u protekloj godini, a to su:Marinko Vujica (Šahovski klub “Busovača), Predrag Krilić (KBV “Sensei”) Asim Hodžić (KK Bunkai), Josip Vukadinović (Udruga planinara “Tisovac”) te Nedim Arnaut (FK Kaćuni).

Ove godine posebne diplome dobili su ribari iz Busovače (Mladen i Zdravko Agatić te Drago Božić) za sudjelovanje na svjetskom prvenstvu kao dio reprezentacije BiH.

Posebno priznanje za 20 godina postojanja dobila je Udruga sportskih ribolovaca iz Busovače.

Zlatnu plaketu sportskog saveza dobio je Dragan Bilić iz NK Busovača, a zahvalnice za potporu sportu u Busovači su pripale g-đi Katici Čerkez, ministrici obrazovanja, nauke, kulture i sporta u Vladi ŽSB, i g-đi Željki Vujica, pomoćnici općinskog načelnika za društvene djelatnosti i braniteljsko invalidsku zaštitu.

Za plasman po prvi puta u federalnu ligu, priznanje je uručeno i odbojkašicama OK Busovača.

Dodijeljene su po treći put put i posthumne diplome za ljude koji su zadužili sport u Busovači, a nositelji diploma su : Miroslav Bilić, Vejsil Musakadić, Nasih Sarajlić, Memzudin Ćatić i Anto – Antan Ćosić.

Prepunu dvoranu kina „Theatre“ oduševili su i učenici glazbene škole u Busovači, a na kraju su svi nagrađeni izašli na binu i učinili zajedničko fotografiranje čime je završena ova izvanredno organizirana i izvedena dodjela priznanja za najbolje sportaše u Busovači za 2015. godinu.

Prethodni članakGKM Vitez i Šmizle večeras na 28. Smotri kazališnog stvaralaštva u Vukovarsko-srijemskoj županiji
Sljedeći članakPočinje izgradnja “Eko zone Korićani” na Vlašiću – kompleks vrijedan 4,2 mlrd EURA