FOTO: Pripreme NK “Vitez” teku planiranom dinamikom

Nogometaši novog premijerligaša Viteza vrijedno, svaqkodnevno treniraju a pripreme su počele 19. lipnja. Treninzi se odvijaju na sportskom kompleksu mjesnog drugoligaša NK „Rijeka” iz istoimene viteške mjesne zajednice, na pomoćnom i glavnom terenu, čiji je travnjak jedan od najboljih u srednjoj Bosni.

Kako nam je kazao šef stručnog stožera Viteza, Valentin Plavčić, koji je Vitežane, u tri sezone, iz Druge lige, preko Prve federalne, uveo u Premijer ligu, pripreme teku po zacrtanom planu, bez ozbiljnijih problema i poteškoća. Obavljena su i testiranja tjelesnog stanja i sposobnosti koje je vodio prof. Rešad Foćo iz Sarajeva, a rezultati su očekivani, zadovoljavajući.

U punom trenažnom procesu nije Mladen Jurčević, jedan od igrača na kojemu se temelji igra (obrana) Viteza, jer još uvijek nije spreman za veća opterećenja nakon operacije trbušnog zida. Lakše su ozlijeđeni i dvojica talentiranih juniora priključenih prvoj momčadi, Dragan Jurčević i Josip Grebenar.

Od prvoga dana priprema u rad su se uključile i prinove, Aldin Šišić, došao iz Veleža, Zvonimir Kožulj iz Širokog Brijega i povratnik iz Olimpica, Marko Mišić. Još uvijek nije riješeno pitanje dolaska Slavka Brekala, također iz Širokog Brijega. No, prema informacijama do kojih smo došli, za Vitežane prijelazni rok još nije završen, te se može očekivati dolazak još jednog ili dvojice igrača koji bi ojačali momčad, poglavito obrambene linije.

Već u subotu 29. lipnja, Vitez će na Kupresu odmjeriti snage sa starim sportskim prijateljem, Širokim Brijegom, a za 3. srpnja već je dogovoren susret sa premijerligašem Zvijezdom iz Gradačca. Tri dana kasnije Vitežani putuju u Vinjane gdje će 6. i 7. srpnja nastupiti na jakom turniru na kojemu, uz domaću momčad i Vitez, nastupaju Split i Imotski.

Nakon završetka turnira Vitez će sedam dana boraviti i trenirati na Kupresu gdje će 10. i 13. srpnja odigrati pripremne utakmice još uvijek s nepoznatim protivnicima. Po povratku s Kupresa Vitez će dvije utakmice, generalne provjere, odigrati na Kamberovića polju, gdje će Vitez igrati prvenstvene utakmice jer Gradski stadion u Vitezu još uvijek nema licenciju za igranje premijerligaških utakmica. Po svemu sudeći u ta dva susreta protivnici Vitežanima će biti reprezentacija Prve federalne lige i premijerligaš Rudar iz Prijedora.

Zvonimir Čilić

pripreme2pripreme3