FOTO: Primanja i obećanja Frame Vitez

Proteklu subotu, 22. svibnja, Framaši Frame Vitez imali su obred primanja novih članova i obred polaganja obećanja pod geslom “Samo se s ljubavlju živi. Samo se s bolom ljubi.” To su riječi svetoga Franje Asiškoga kojima je opisao svoju ljubav prema križu.

Viteškoj Frami pridružilo se 40 novih članova, a 26 Framaša je dalo svoje obećanje da će kroz godinu dana nasljedovati Evanđelje po primjeru svetoga Franje.

Također, uz domaće Framaše u obredu je sudjelovalo i 9 Framaša iz Kiseljaka koji su stigli sa svojim duhovnim asistentom fra Silviom Zlatarevićem.

Sveto misno slavlje predvodio je duhovni asistent Frame Bosne Srebrene fra Davor Petrović uz koncelebraciju fra Maria Dadića, duhovnog asistenta Frame Vitez te 5 drugih duhovnih asistenata. Svojim pjevanjem i sviranjem svetu misu je uljepšao bend Frame Zenica.

Nakon svete mise i nakon večere Framaši su nastavili druženje u župnom dvorištu uz pjesmu, ples i različite sportove.

“Hvala Framašima iz Kiseljaka, Kreševa, Visokog, Busovače, Bugojna, Zenice, Bučića i Podmilačja koji su svojim dolaskom uljepšali i upotpunili ovaj za nas poseban dan. Jer sreća je potpuna onda kada se dijeli s drugima”, poručili su iz Frame Vitez.