FOTO: Premijera predstave ‘Ožalošćena porodica’ GKM Vitez oduševila Vitežane!

Proteklog petka mladi glumci Gradskog kazališta mladih Vitez, pred više od 400 posjetitelja u kazališnoj dvorani Vitez, izveli su premijeru predstave „Ožalošćena porodica”, Branislava Nušića.

Glavnu ulogu, sreskog načelnika i velikog manipulatora Agatona, odlično je odigrao Petar Pejović koji je uz pomoć ostatka mladih glumaca GKM Vitez uspio na noge dignuti komediju slavnog srpskog i europskog komediografa Branislava Nušića, ali i publiku u viteškoj dvorani. Gotovo sat i pol publika je bez daha pratila predstavu viteškog kazališta da bi na koncu dugotrajnim pljeskom pozdravila odličan nastup mladih glumaca.

U predstavi igraju: Petar Pejović, Ena Radoš, Mirna Matković, Lorena Lukić, Danijela Marjanović, Marko Mirković, Bruno Grebenar, Ana Krišto, Antonela Lukić, Berna Mišković, Ivona Matošević, Franka Matić, Ivana Blaž, Ana Blaž, Ana Maros, Lorena Križanović i Juraj Grabovac.

Predstavu je režirala Mirna Mišković, redateljica i glumica Gradskog kazališta mladih “Vitez” uz pomoć svog asistenta Brune Grebenara, također glumca u predstavi. Za glazbu je zadužena Nataša Todorović, fotografiju potpisuje Filip Šarić, a grafički dizajn Borislav Sučić. Izvršni producent predstave je Ivan Sajević.

Ožalošćena porodica izvanredno je zanimljiva komedija o jednoj „ožalošćenoj” grupi ljudi koja iščekuje nasljedstvo i uveliko dijeli blago koje nije dobila. U ovom komediografskom djelu pisac je dao galeriju lica male pameti, koja se natječu lažima i cinizmom – na čelu sa sjajno ostvarenim likom Agatona, koji je među njima najviše dinamična ličnost, što znači s najviše plastičnih osobina hipokrizije i beskrupuloznosti kakve može imati jedna mala ali i lukava pamet.

GKM „Vitez” na ovoj predstavi je radilo pet mjeseci, a glavne uloge igraju mladi glumci od 12 do 15 godina starosti.

„Presretna sam što smo izveli predstavu na visokom nivou. Mi smo presretni, publika prezadovoljna. Jedino što mogu je zahvaliti se našim glumcima, svim članovima našeg kazališta, ali i publici na još jednoj večeri za pamćenje”, dodala je Mirna Mišković, devetnaestogodišnja redateljica GKM Vitez.

„Predstava je izazvala fantastične reakcije kod publike, a raduje nas kako smo potvrdili našu kvalitetu i ovom predstavom. Čestitam našim glumcima, redateljici i cijeloj ekipi koja je radila na ovoj predstavi, na još jednom vrhunskom ostvarenju. Uz sva prethodna ostvarenja, predstave Ožalošćena porodica i Čudnovate zgode šegrta Hlapića, u kojima glume mladi od osam do petnaest godina starosti, su pokazale da naše kazalište ima perspektivu, a nadamo se da će općinske vlasti to napokon prepoznati”, rekao je Ivan Sajević, izvršni producent predstave i voditelj GKM Vitez.

p.s. Ako je netko bio na predstavi neka napiše komentar, odnosno podijeli dojmove…:)

{gallery}kultura/gkm_op_premijera{/gallery}