FOTO: Premijera predstave “Kuća lutaka” GKM-a Vitez oduševila publiku u Vitezu

Nova premijera Gradskog kazališta mladih Vitez, predstava „Kuća lutaka“, oduševila je brojne posjetitelje koji su posjetili kazališnu dvoranu Vitez i uživali u nastupu mladih viteških glumaca. Autorski projekt GKM-a Vitez, „kuća lutaka“, neverbalna je predstava, koja vrlo slikovito i jasno govori o svijetu u kojem živimo, nagrađena je dugotrajnim pljeskom viteške publike.

„Jako sam sretna i ponosna što je naša premijera naišla na odličnu reakciju publike. Znali smo koliko je vrijedna naša glumačka ekipa i bez obzira na činjenicu kako dugo vremena nismo mogli raditi na sceni zbog obnavljanja dvorane odlično su izgledali na sceni. Sigurna sam da ćemo predstavu igrati još puno puta. Hvala publici na podršci, a čestitke svima koji su bili dio predstave“, kazala je Berna Mišković, jedna od redateljica predstave „Kuća lutaka“.

Mladi članovi GKM-a Vitez zorno su prikazali vrijeme u kojemu živimo, kada nas gotovo ništa ne može iznenaditi. Ono što je prije bilo tabu, danas je svakodnevnica i nekako sve postaje ”normalno”. Postalo je važno ugoditi svima, živjeti načinom života koji se mora svidjeti svima, i svi moramo biti jako sretni pred drugima… Kako se zapravo osjećamo i što želimo je postalo manje važno.

„Nakon fantastične premijere naše nove predstave “Kuća lutaka” moram javno čestitati ansamblu predstave i našim mladim redateljicama te iskazati ponos, ali i sreću što smo dobili još jednu izvrsnu predstavu na našem repertoaru. Naravno, još jednom želim istaknuti i predan rad i entuzijazam naših mladih glumaca, koji potvrđuju kako je GKM Vitez nepresušno vrelo talenta. Sve nas u kazalištu posebno raduje što je naš autorski projekt, neverbalna predstava, odlično prihvaćena od publike u Vitezu“, kazao je nakon predstave Ivan Sajević, producent predstave i voditelj GKM Vitez.

Cijelo društvo je maskirano i svi skrivaju prava lica, a gdje su nestale prave vrijednosti ?? Gdje je nestala ljubav, tolerancija, poštovanje … Zaboravili smo da trebamo sebe staviti na prvo mjesto, zaboravili smo što znači imati samopouzdanje i vjeru u sebe. Dopustili smo drugima da režiraju predstavu u kojoj je svatko od nas glavna uloga, a ta predstava se zove život.

„Iznimno sam sretna što je premijera prošla fantastično. Neopisiv je bio osjećaj ponovno nastupiti na našim, viteškim, „daskama koje život znače“, tim više što je ovo prva predstava nakon što se pola godine obnavljala dvorana. Pokušali smo i vjerujem uspjeli publici dočarati u kakvo smo se društvo pretvorili. Vjerujem da je svatko od nas izvukao pouke i shvatio poruku koju smo željeli poslati. Veselim se novim nastupima i igranjima ove, ali i drugih predstava“, naglasila je nakon predstave Ana Dragozet, jedna od glumica u predstavi, koja u posljednje vrijeme svojim dugoročnim predanim radom ostvaruje sve zapaženije nastupe i rezultate.

Nakon odigrane predstave voditelj GKM Vitez, Ivan Sajević, uručio je poklone i cvijeće redateljicama predstave, kao i Mirni Mišković, prvoj diplomiranoj glumici Viteza, koju je publika također pozdravila burnim pljeskom.

Predstavu, „Kuća lutaka“ režirale su Berna Mišković i Ivona Matošević, a asistent režije je Ana Dragozet. U predstavi igraju : Nives Glavaš, Ana Dragozet, Dora Bonić, Filip Križanac, Franko Bralo, Leona Blaž, Minela Salkić i Paula Tomić.

Grafička priprema potpisuje Borislav Sučić, a izvršni producent predstave je Ivan Sajević.