FOTO: Premijera predstave GKM-a Vitez „Bal lopova“ izazvala ovacije

Nova predstava Gradskog kazališta mladih Vitez, “Bal lopova”, premijerno izvedena u četvrtak navečer, 24. travnja, privukla je više od 300 posjetitelja i do kraja napunila kazališnu dvoranu u Vitezu.  
Novi kazališni uradak ponajboljeg amaterskog kazališta u BiH oduševio je publiku, koja je u više navrata tijekom predstave pljeskom nagradila mlade viteške glumce, a na koncu ih pozdravila i višeminutnim ovacijama.

“Oduševljen sam premijerom i reakcijom publike. Predstavu smo pripremali pet mjeseci i premijera je vrijedila svake sekunde naših proba. Sav trud došao je na naplatu i s nestrpljenjem čekamo nove nastupe”, kazao je nakon predstave Ivan Blaž, petnaestogodišnji glumac u predstavi.

“Bal lopova” komedija je, praćena glazbenim efektima, uz koje mladi glumci pokretom, mimikom i u konačnici glumom iznose snažnu, poruku igrajući duhovite karaktere. Svaki lik u predstavi svojom igrom doprinosi krajnjem zaključku.

“Odigrali smo jednu odličnu predstavu, u kojoj su svi glumci bili na visokom nivou. Čestitam našim glumcima na krasnom nastupu, a posebno želim istaknuti i svoju asistenticu, Mirnu Matković, koja je i glumila u predstavi”, kazao je Marko Mirković, dvadesetogodišnji redatelj predstave “Bal lopova”.

Predstava “Bal lopova” izvedena je u sklopu obilježavanja Dana općine Vitez, a s obzirom na interes i reakciju publike vjerojatno će uskoro biti izvedena i repriza.

“Odlične reakcije pristižu sa svih strana. Ponosan sam na svoju ekipu koja je radila na ovoj predstavi, predvođenu redateljom Markom Mirkovićem. Usprkos užasno lošim uvjetima u kojima radimo uspjeli smo stvoriti još jednu fantastičnu predstavu koju ćemo nastojati igrati što više. Tijekom svibnja bi definitivno trebali reprizirati predstavu”, kazao je voditelj GKM Vitez, Ivan Sajević.

U predstavi igraju: Matea Bošnjak, Ivan Blaž, Marin Maros, Mirna Matković, Paula Radić, Anđela Mišković, Marija Gudelj,Paula Grebenar, Jelena Banović. Za glazbene efekte u predstavi zaslužan je Slaven Čalić, a tehničku potporu čine Nataša Todorović i Nataša Krišto. Fotografiju je uradio Filip Šarić, grafičku pripremu Borislav Sučić, a izvršni producent predstave je Ivan Sajević.