FOTO: Predstavljen početak programa “Vrtić za sve”

Danas je u dovrani Općinskog vijeća Vitez predstavljen početak besplatnog programa predškolskog obrazovanja, pod nazivom “Vrtića za sve”.

Ovaj program realizira Javna ustanova “Dječji vrtić” Vitez, a u suradnji s partnerima Osnovna škola “Vitez”, JU Osnovna škola “Vitez” – s područnim odjelom Kruščica, Općina Vitez i Unicef.

Nazočne su pozdravili općinski načelnik Viteza, Advan Akeljić i ravnateljica JU “Dječji vrtić” Vitez, Ljiljana Kovač.

“Svakako je naš vrtić primjer i drugim javnim poduzećima i ustanovama kako bi trebali raditi i pokušati crpiti sredstva sa viših nivoa, odnosno međunarodnih donatora. Projekt “Vrtić za sve” sasvim sigurno će značiti najmlađima, kao i njihovim roditeljima i Općina Vitez je to znala prepoznati, a i ubuduće ćemo svaki vrijedan projekt znati vrednovati”, izjavio je općinski načelnik Akeljić.

Program “Vrtić za sve” u Vitezu započinje s provedbom u utorak, 26. studenog 2013. godine, a sastoji se od 300 sati nastavnog programa koji će djeca pohađati po dva sata od ponedjeljka do petka. Program bi trebao trajati do konca školaske 2013./14. godine.

“Sretni smo da napokon započinjemo s realizacijom ovoga projekta, a ja se zahvaljujem Općini Vitez, načelniku, Unicefu i našim partnerima na svesrdnoj pomoći”, rekla je ravnateljica Kovač.

vrtic za sve2vrtic za sve3vrtic za sve4vrtic za sve5vrtic za sve6

Prethodni članakViteški Preporod gostovao u Kalesiji
Sljedeći članakSRETNO: Vitežanin Ivo Skopljak u nedjelju na 7. Bilić-Erić Security Fight Night