FOTO: Predstava Kolariću Paniću ili Peva pet’o u šupi u izvedbi Pozorišta -Branislav Nušić- iz Šida oduševila Vitežane

Druga po redu predstava na ovogodišnjima Danima kazališta u Vitezu, “Kolariću Paniću ili Peva pet’o u šupi”, u izvedbi članova Pozorišta “Branislav Nušić” iz Šida oduševila je Vitežane.

Odličan nastup Mirjane Jovanović i Igora Grekse, pod redateljskom palicom Cvetina Aničića naišla je na odličan prijem publike u Vitezu, koja je tijekom cijele predstave aplaudirala te na koncu predstave dugotrajnim pljeskom pozdravila odličnu izvedbu ove predstave.

Predstava govori o životu i diskriminaciji Roma.

Kakav je život Roma i koliko su oni prihvaćeni od strane društva u današnjem vremenu, jesmo li uspjeli sa svim mogućim organizacijama i akcijama osvijestiti ljudski um i uspjeti u borbi protiv diskriminacije Roma vidjelo se kroz samu predstavu, gdje jedna romska obitelj – pravi program za sve dobronamjerne ljude. Njihov vedar duh, plemenitost i darovitost nam govori da su oni veliki dragulj ovoga svijeta.

Naravno, kako svako zlo udara na male ljude, tako i ova romska obitelj strada od čega drugoga nego od bagera koji im ruši sve ono što su oni stekli. Predstava završava rečenicom koja je ujedno i sam refren „I mi smo ljudi …“

Vrlo duhovito poput neobičnog kabarea glumci Mirjana Jovanović i Igor Greksa vješto s improvizacijama uvode publiku u svijet mašte i bajki, i to kroz klasičnu bajku o Crvenkapici, ali na njihov način ispričanu.

Predstava je na festivalu duo – drame nacionalnih manjina u Novom Sadu osvojila drugo mjesto, a izvedena je i na Međunarodnom festivalu MESDAM u Hrvatskoj.

{gallery}vijesti/gkm_sid11{/gallery}