FOTO: Potpisan ugovor o dodjeli studentskih stipendija Općine Vitez

U nazočnosti načelnika Općine Vitez Advana Akeljića i predsjednika Općinskog vijeća Tomislava Bošnjaka Matića, u petak su u Vitezu sa studentima potpisani ugovori o stipendijama.

Kriteriji prilikom donošenja odluke kome dodijeliti stipendiju bili su uspjeh u školi, odnosno na fakultetu, materijalni i socijalni status studenta, godina studija, broj djece koja se školuju iz istog domaćinstva, te deficitarni kadar.

Općina Vitez za školsku 2013./14. dodijelila je 117 stipendija, a osim studentskih stipendija, Općina Vitez iz svoga proračuna daje i deset stipendija u vrijednosti po 30 KM mjesečno za sve učenike Rome, koji pohađaju srednju školu. Riječ je o 12 učenika i ukupnom iznosu od 3 600 KM godišnje.

Prigodom potpisivanja uručene su i nagrade učenicima, pobjednicima literarnog natjecanja na temu “Lijepa riječ“, organziranog u povodu Dana općine Vitez. Ovom pozivu se odazvala samo jedna škola – OŠ „Dubravica“ Preočica, iz čije su područne škole „Počulica“ sva tri nagrađena učenika, prvoplasirani Mirza Tarahija, drugoplasirana Semira Kultbegović i trećeplasirani Imran Bektaš.