FOTO: Posjetili smo Kickbox klub “Romari”, trener Mario Jukić oduševljen uvjetima i članovima

Nova sjajna priča u Vitezu zove se Kickbox klub “Romari”. U ponedjeljak, 8. studenog 2021. godine u SRC “Romari” započelo je nešto novo, nešto što nije bilo u Vitezu.

Najveće zasluge za ovo pripadaju Mariu Jukiću, Vitežaninu koji je za vrijeme studiranja trenirao kickbox u Mostaru, u kickboxing klubu Eagles klub, a koji je 2018. godine u kategoriji -74 bio prvak Bosne i Hercegovine.

“Ovom prilikom želim kazati kako velike zasluge pripadaju i Bojanu Rajkoviću i SRC “Romari”, kojima zahvaljujem na ukazanoj prilici i sjajnim uvjetima koje su osigurali za rad. Od same ideje do realizacije proteklo je vrlo malo, osigurana nam je dvorana, kao i kompletna oprema za treninge, što je zbilja rijetkost u našem okruženju”, zahvalno i skromno naš razgovor za portal Vitez.info započinje Mario Jukić.

Prvo okupljanje kikcbox članova u prostorijama SRC Romari prošlo je izvanredno.

Prvi susret je prošao bolje od očekivanog, brojka članova je prešla 50. Podijelili smo članove u nekoliko uzrasnih kategorija, osnovna škola, srednja škola, grupa 18-22 godine, a djevojke su zasebna grupa. Svaka grupa ima trening tri puta tjedno”, kaže na Mario.

Posjetili smo jedan od treninga i promatrajući sa strane uvjerili se kako, ukoliko želju za sportom, želite li se aktivirati te razviti snagu i koordinaciju, naučiti samokontroli i ojačati koncentraciju i disciplinu Kickbox klub “Romari” je prava adrersa.

“Najteže je bilo početi, odnosno prezentirati roditeljima da kickbox nije nasilan sport kakvim ga svi zamišljaju. Kickbox je sport izdržljivosti, snage, koncentracije, discipline, samokontrole… Kickbox omogučuje djeci da osjete uzbuđenje međusobnog nadmetanja i treniranje borilačkih sportova uz potpunu sigurnost i zaštitu. Ako vam odgovaraju aktivniji i energičniji sportovi, po tempu i dinamici treniranja, ako preferirate borilačke vještine, a želite odabrati sport koji objedinjuje taekwondo, karate i box onda je naš klub definitivno pravi izbor”, u jednom dahu nam govori Mario Jukić.

Kickbox je moderan borilački sport koji obuhvaća više sportskih grana/disciplina, semi contact, light contact, kick light, full contact, low kick i K1.

“Mi smo bazirani na prve tri grane, odnosno discipline. Dakle, lagani kontakt. To je prvenstveno učenje pravilnosti udaraca, izbjegavanje udarca, eskivažu, usavršavanje koordinacije tijela te učenje samokontroli, odnosno jačanje koncentracije i discipline. Lagani kontakt podrazumijeva međusobnu borbu dva natjecatelja u kojoj se koriste lagani udarci, a najbitniji su tehnika, brzina i preciznost izvođenja. Dosta sličnosti s karate borbom, ali je zbog korištenja zaštitne opreme znatno sigurniji. Uglavnom, koristim priliku pozvati sve one koje zanima kako to izgleda na neki od naših treninga, a ako im se svidi neka nam se i priključe”, zaključio je naš razgovor Mario Jukić i vratio se treningu.

Uz napomenu kako će već na proljeće članovima Kickbox kluba “Romari” na raspolaganju biti veća sportska dvorana dodajmo i to kako se organiziraju i individualni treninzi.

Nema dileme, kako će, uz ovako ozbiljan pristup, u Romari početi vrlo skoro pristizati i medalje s turnira u kickboxu. Svaka čast i sretno!

Prethodni članakDarko Tusun, učenik KŠC “Petar Barbarić” Travnik, osvojio treće mjesto Tropleteva literarnoga natječaja
Sljedeći članakU BiH sutra oblačno vrijeme uz kišu