FOTO: Posjetili smo izolatorij u Vitezu

Jutros je obavljen redoviti inspekcijski nadzor prostorija u okviru Gradske sportske dvorane u Vitezu, gdje je smješten izolatorij za osobe s područja općine Vitez.

Podsjetimo, radi se o prostorijama, gdje će, u slučaju značajnijeg povećanja broja osoba, kojima je određena mjera izolacije, a zbog lakšeg nadzora i kontrole zdavstvenog stanja, one biti smještene.

Sanitarnog inspektora Ministarstva zdravstva, predstavnici Općine su upoznali s brojem osiguranih kreveta i prateće potrebne opreme, boca s kisikom, rasporedom prostorija previđenih za muškarce i žene, te za liječnike i medicinsko osoblje, načinom osiguranja ishrane i drugim mjerama, propisanim od strane Kantonalnog stožera Civilne zaštite.

Općina Vitez dužna je osigurati 100 kreveta u izolatoriju. Dvadesetak kreveta već se nalazi u Gradskoj sportskoj dvorani, a preostali su spremni za isporuku i montažu u trenutku kada se i ako se za tim pokaže potreba.

Kako smo ranije objavljivali, na katu Gradske sportske dvorane nalaze se prostorije za osobe, koje ne poštuju dobiveno rješenje o samoizolaciji.

S obzirom da trenutačna situacija ne zahtijeva smještaj osoba u prostorije Gradske sportske dvorane, korisnika trenutačno nema.