FOTO: Položen kamen temeljac za tvornicu Stanić-Juicy

Stanić grupa nedavno je od hrvatskog koncerna Agrokor kupila brend Juice. Akvizicija je vrijedna 45 milijuna eura. Dio investicije plasirat će se i u BiH, konkretno na područje općine Kreševo gdje se već započelo s gradnjom tvornice Stanić-Juice BiH. Tvornica bi trebala biti puštena u pogon najkasnije početkom prosinca ove godine, a u njoj će posao dobiti 50 radnika. Otvaranje novih pogona u Kreševu ne znači zatvaranje postojećih u Hrvatskoj, istaknuli su članovi obitelji Stanić, Svjetlan Stanić, predsjednik Uprave Stanić grupe i Nina Stanić, članica Uprave. U Hrvatskoj će se proizvoditi za tržište Europske unije, a u Kreševu za tržište zemalja CEFTA-e.

Prije svečanosti polaganja kamena temeljca za gradnju nove tvornice u Kreševu, okupljenima su se pored Svjetlana i Nine Stanić obratili i Radoje Vidović, načelnik općine Kreševo i Lidija Bradara, predsjednica ŽO HDZ BiH ŽSB. Vidović je istaknuo kako je Stanić grupa istinski primjer društveno odgovorne tv rtke, a gradnju tvornice u Kreševu nazvao je izrazom najdubljem domoljublja. Lidija Bradara, predsjednica ŽO HDZ BiH ŽSB kazala je kako su Stanići ponos Hrvata BiH jer investicijama u ova krizna vremena vraćaju nadu u ostanak Hrvata u BiH. Potez obitelji Stanić pohvalili su i ostali dužnosnici HDZ BiH na čelu s prof.dr. Draganom Čovićem, predsjednikom HDZ BiH.

Kamen temeljac za tvornicu u Kreševu položili su Kristijan i Nina Stanić, sin i kćer Svjetlana Stanića, predsjednika Uprave Stanić grupe, a gradilište nove tvornice blagoslovio je kardinal Vinko Puljić, nadbiskup vrhbosanski.

Izaslanstvo HDZ BiH činili su dužnosnici na državnoj, federalnoj i razini Županije Središnja Bosna. Izaslanstvo u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti BiH predvodili su Borjana Krišto, potpredsjednica HDZ BiH i predsjednica Kluba hrvatskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, Vjekoslav Bevanda, kao i predsjedavajući Vijeća ministara BiH. Marinko Čavara, potpredsjednik HDZ BiH i dopredsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta F BiH bio je na čelu izaslanstva dužnosnika HDZ BiH u tijelima vlasti F BiH dok je izaslanstvo dužnosnika HDZ BiH u ŽSB predvodila Lidija Bradara, članica Predsjedništva HDZ BiH predsjednica ŽO HDZ BiH ŽSB. U izaslanstvu su, među ostalim, bili i Josip Kvasina, predsjedatelj Sabora HDZ BiH, kao i ministri u Vladi ŽSB imenovani na prijedlog HDZ BiH.