FOTO: U Podmilačju obilježen blagdan sv. Ivana Krstitelja

Tisuće katoličkih vjernika boravilo je protekla dva dana u Podmilačju kod Jajca, u povodu obilježavanja blagdana sv. Ivana Krstitelja.

– Svima nam je potrebno duhovno smirenje, nada i zdravlje. Medicina nas može liječiti, ali Bog je onaj koji nas ozdravlja – kazao je župnik župe župe Podmilačje, fra Filip Karadža, dodajući kako sv. Ivan Krstitelj uči poniznosti, pokori i obraćenju, što je univerzalna poruka u svijetu poljuljanih moralnih vrednota.

U Podmilačju, koje je jedno od najstarijih hodočasničkih i zavjetničkih mjesta u BiH, vjernici su danas molili na središnjoj hodočasničkoj misi s molitvama za bolesnike, koju je predvodio fra Pavo Filipović.

Svetu misu jučer je predvodio nadbiskup vrhbosanski, kardinal Vinko Puljić, koji se u propovijedi osvrnuo na značaj očuvanja braka i obitelji.

– Sv. Ivan bi danas poručio da je obitelj sveto gnijezdo, u kojem se čovjek odgaja u vjeri i moralu, ne riječima, nego životom. Čuvajte vjernost i svetost braka koji je Božja ustanova. Itekako bi rekao da se ne bojite života i da ne vjerujete onima koji vas navode na nemoral i kupuju vas da urušavate obitelji. Da bi se moglo istinski i čestito živjeti, treba se odgajati, moliti i žrtvovati – poručio je, među ostalim, kardinal Puljić.

Brojni vjernici su se zavjetovali pješačenjem stotinu kilometara kako bi se u protekla dva dana okupili u Podmilačju, na molitvama u svetištu Sv. Ivana Krstitelja, za kojega se veže predaja o iscjeliteljskim moćima.

Prethodni članakKavazović: Živimo u vremenu u kojem se istina ne voli, ali i ne traži
Sljedeći članakSvećenik u Travniku dočekao Bajram u Šarenoj džamiji