FOTO: Pobjeda protiv Sarajeva Vitezu je bila na pladnju

„Bolji uvijek ne pobjeđuje“, govorili su nogometaši i stručno rukovodstvo NK Vitez pred put u Sarajevo, na Koševo, i tako jasno i glasno poručivali da je Sarajevo  izraziti favorit u susretu s njima.

No, na taj su način ostavljali i tračak nade za moguće iznenađenje koje, ponekad, pa i protiv izrazitog favorita, prirede autsajderi. I pokazalo se da su u potpunosti bili u pravu jer, zaista, bolji ne samo da nije pobijedio nego je utakmicu izgubio. Naime, vidjeli su gledatelji na Koševu a i brojni auditorij putem tv ekrana da su „autsajderi“ iz Viteza bili bolji, da su nadigrali favorizirano Sarajevo, da im je  na ovom susretu božica Fortuna potpuno okrenula leđa. A dok se jednome ne smrkne, drugome ne svane, stara je narodna poslovica koju je, nakon utakmice, izravno potvrdio i korektni trener Sarajeva Janjoš kazavši: „Danas smo imali mnogo sreće“.

Vitez je, naime, odigrao vrlo dobro, a samo je nedostajao bar jedan gol u mreži Sarajeva da se igra Viteza ocijeni vrhunskom. Jer, igrali su odlično, samouvjereno, otvoreno… i ni u bilo kojem segmentu nogometne igre nisu bili u podređenoj ulozi. Naprotiv, bili su bolji, čak su djelovali i tehnički potkovanijim, a u šansama, osnim stopostotnim,  da i ne govorimo. Jer ono što su nogometaši Viteza propustili realizirati – Kokot dva puta, Mamić, Kapetan, Alispahić… – zaista je nesreća koja ih je ovaj put pratila. Šteta, velika šteta, kažu Vitežani jer po mnogim ocjenama, unatoč porazu, igra Viteza na Koševu bila je bolja od one jesenske kada su na Grbavici s 2 : 0 pobijedili Željezničara. Evo, upravo radi toga, reći ćemo još jednom: Bolji uvijek ne pobjeđuje.

Na tom tragu je i izjava kapetana Viteza, mladog Tonija Livančića koji je, zbog propuštenog dijela zimskih priprema i nepotpune tjelesne pripremljenosti, odigrao vrlo dobro petnaestak minuta koje mu je dao trener Slaven Musa.

„Dečki su igrali vrlo dobro, pokazali smo da smo vrlo dobra momčad, da smo, na terenu, u kvalitetu momčadi ravnopravni sa Sarajevom, a na ovoj utakmici bili smo i bolji. Na žalost ovaj put sreća nije bila naš saveznik. Šteta!“

Kao rijetko kada, na ne realizirane prilike svojih nogometaša burno i emotivno reagirao je inače vrlo smireni trener Viteza, Slaven Musa.

„Naravno, ne mogu biti zadovoljan. Istina, igrali smo vrlo dobro, a što nam to uostalom znači kada smo izgubili utakmicu. Tko god dođe na Koševo mora zabiti gol da bi osvojio bar bod. A mi smo bili u prilici za postizanje golova u nekoliko navrata, čak  i u onim stopostotnim. I kada ovako odigramo i kada se ovako utakmica završi, mogu samo sa žaljenjem reći da ništa drugo nismo ni zaslužili“, kazao je  poslije utakmice, onako „vruče glave“ trener Viteza Slaven Musa.

A sukus mišljenja, viđenja utakmice, komentara… navijača Viteza koji su bili na Koševu i daleko brojnijih pored malih ekrana, mogao bi se svesti  na jednu rečenicu.

„Sretni smo i zadovoljni odličnom igrom našeg Viteza i beskrajno tužni zbog nezasluženog i nesretnog poraza“.

A mi bismo dodali da sreća (Fortuna) uzima ali i vrača!!!

Prethodni članakU Busovači uhićen muškarac osumnjičen za spolni odnos s maloljetnicom
Sljedeći članakRecept za krafne: 3 tajne koje sprečavaju upijanje masnoće