FOTO: Petnaest ‘Vatrenih’ navijača iz Viteza jutros otputovalo na Euro u Poljsku!

„Ništa nije daleko kada su „kockasti” u pitanju”, kažu nam Vitežani koji su, njih petnaestorica, u dva kombija, u srijedu u ranu zoru krenuli u Poznanj (1730 km) bodriti Hrvatsku u susretu s Talijanima. Skupinu vodi poznati viteški gospodarstvenik i žestoki navijač vatrenih, Dragan Jurčević Buba, a „desna ruka” mu je prijatelj, također veliki fan kockastih, Slavko Šamija.

„Hrvatska je u srcu, bodrit ćemo je zdušno i vatreno, onako kako mi to Vitežani znamo, kako to rade i čine torcidaši, viteški hajdukovci”, poručuje Jurčević.

A uz 12 hajdukovaca jedan je „zalutali sin”, dinamovac i dvojica „šarenih”. Zalutalog sina ćemo vratiti na pravi put, zna se koji, a dvojici „šarenih” do kraja ćemo prebrojati krvna zrnca (bijelih mora biti više) i konačno uspostaviti pravu dijagnozu i način liječenja”, kažu u šali hajdukovci. A do tada, bez rezerve, zdušno…, u radosti i u bijesu (u četvrtak u Poznju, a u nedjelju u Gdanjsku) uvijek vjerni lijepom, dragom, najdražem kockastom dresu”, poručiše Vitežani, čiji će se glas, nema dvojbe, u Poznju ( i Gdanjsku) čuti i navijački, lokal patriotski i nacionalni simboli vidjeti.

Tijekom poslijepodneva iz Graza nas je kontaktirala jedna od ekipa koja je krenula na put, a u kojoj se nalaze braća Dragan i Stipan Jurčević, Slavko Šamija, Josip Biletić Cicin, Marko Šarić, Zdeno Vidović i Lojzo Lale Jurčević, te kazali kako je atmosfera fenomenalna i da su tijekom puta naišli na velik broj navijača Hrvatske nogometne reprezentacije. Uputili su puno pozdrava svim navijačima “Vatrenih”, a posebno Vitežanima. U večernjim satima, oko 23,00 sata, bili su u Slovačkoj, a dolazak u Poznanj tijekom četvrtka.

Sretno dečki…:)

{gallery}sport/vatreni_vitez_euro12{/gallery}

Zvonimir Čilić / VL