FOTO: Osnovna glazbena škola Jakova Gotovca koncertom svečano proslavila 44. rođendan

Osnovna glazbena škola (OGŠ) „Jakova Gotovca” Novi Travnik sinoć je u “Zelenoj dvorani” Osnovne škole u Novom Travniku održala rođendanski koncert kojim je proslavila 44. rođendan.

Uz učenike OGŠ Jakova Gotovca, na koncertu su kao gosti nastupili učenici Osnovne glazbene škole Posušje, zatim Srednje glazbene škole Jakova Gotovca, kao i studentica Muzičke akademije u Sarajevu, nekada i sama učenica ove škole, Marija Bajo.

Ravnatelj OGŠ „Jakova Gotovca” zahvalio se svima koji su pomažu ovu školu te istaknuo da usprkos teškoj situaciji i dalje bilježe sjajne rezultate, na čemu je posebno čestitao učenicima i djelatnicima škole. U školi su posebno ponosni na činjenicu da se među djelatnicima nalazi 20 bivših učenika škole, što je uistinu fascinantan podatak.

I ovaj, rođendanski, koncert održan je u sklopu projekta „Note dobrote”, koji realizira OGŠ Jakova Gotovca, a sredstva su prvotno bila namijenjena malenom Davidu Tarabi iz Viteza. Kako je u međuvremenu humanitarna akcija za Davida Tarabu zaključena, roditelji malenog Davida su izrazili želju da se sredstva prikupljena ovom akcijom preusmjere za pomoć trogodišnjem Petru Ramljaku iz Gornje Večeriske, kod Viteza. Maleni Patrik boluje od leukemije. Na koncertu u Novom Travniku nazočili su maleni David Taraba s roditeljima, te roditelji Petra Ramljaka.

U okviru OGŠ Jakova Gotovca djeluju četiri područna odjela koji se nalaze u Vitezu, Busovači, Novoj Biloj i jajcu. Središnja škola djeluje u prostorijama Dječjeg vrtića “Novi Travnik”.

Ravnatelj škole je Josip Dujmušić, prof. Odsjeci koji se izučavaju u matičnoj školi su: glasovir, gitara, harmonika, klarinet i violina. Pri školi djeluje zbor škole te orkestar gitara, harmonika i orkestar Orffovog instrumentarija. Iz ove škole se upravlja i koordinira radom svih područnih odjela.

ogs 44 2ogs 44 3ogs 44 4ogs 44 5