FOTO: Omladinska liga Srednje Bosne pokazala sve ljepote rukometa

Prije nešto više od dva mjeseca startala je Omladinska rukometna liga regije Središnja Bosna. Na inicijativu klubova, učesnika ove lige, počela se stvarati jedna od najljepših rukometnih priča, a glavne uloge u njoj su djeca, točnije djevojke u uzrasti juniorki.Dan za danom, kolo kroz kolo, bližio se kraj ove sezone, važnost ovog natjecanja je velika, a svi su svjesni toga. Na prostoru naše zemlje postoje dvije lige za ove uzraste i to u regiji Središnja Bosna, te Kantonu Sarajevo, a čiji je komesar gosp. Duraković Anis, veliki prijatelj lige u Središnjoj Bosni.

Svibanj je bio mjesec odluke u ligi Središnje Bosne. Dočekana je i sama završnica, koja je bila vrlo napeta. Vitez je bio domaćin posljednjeg kola ove lige.

Subota, 31. svibanj, je dan kada je Omladinska rukometna liga „Središnja Bosna“ doživjela svoj vrhunac, rasplet, ali ne i kraj. Naime, već tokom dodijele nagrada za najbolje pojedince, najavljena je nova još bolja, masovnija, napetija, ‘zrelija’ sezona.

Ono što veseli organizacijski odbor ove lige je velika korektnost među ekipama učesnicama. Uz dogovor i ‘zdrave’ ljude, napravila se prava rukometna priča, možemo kazati, velika poslastica za sve one koji uživaju u mladosti, sportu, a naročito rukometu. Tome svjedoči i činjenica da je na zatvaranju ove sezone lige prisustvovao i izbornik mlade rukometne reprezentacije, Jasmin Mrkonja.

Utakmice su odigrane, golovi zabijeni i zbrojeni

Ova sezona lige je završena i to vrlo uspješno. Zabilo se preko šest stotina golova, a po konačnom zbrajanju ‘otkrili’ smo i najbolje ekipe i pojedince. Sve ekipe su dobile zahvalnicu i diplomu za osvojeno mjesto. Pored toga uručene su i diplome za najbolje pojedince, a to su:

  • NAJBOLJA IGRAČICA: Vana Zeljko iz Škole rukometa „Čelik Junior“ Zenica
  • NAJBOLJI STRIJELAC: Alma Teskeredžić iz ŽRK „Iskra“ Bugojno
  • NAJBOLJI GOLMAN: Melina Muzaferija iz ŽRK „Bosna“ Visoko

Prvakinje lige su djevojke iz škole rukometa „Čelik Junior“. Konačan poredak ekipa nakon posljednje utakmice:

  1. ŠKOLA RUKOMETA „ČELIK JUNIOR“ Zenica
  2. ŽENSKI RUKOMETNI KLUB „ISKRA“ Bugojno
  3. ŽENSKI RUKOMETNI KLUB „BOSNA“ Visoko
  4. ŽENSKI RUKOMETNI KLUB „SLOGA 2013“ Gornji Vakuf – Uskoplje
  5. ŽENSKI RUKOMETNI KLUB „5 PLUS“ Vitez
  6. ŽENSKI RUKOMETNI KLUB „ŽEPČE“ Žepče

Nakon prve sezone komesar takmičenja, Asmir Mujaković, je iskoristio priliku da se zahvali svim učesnicima na fer i korektnoj borbi za plasman.

„Sa ligom smo startali prije nešto više od dva mjeseca. Na samom početku se dalo primjetiti da će ovo biti nešto više od rukometa. Tu su se izrodila nova prijateljstva, saradnje između klubova, najavljena nova druženja, a to je ono što je najvrijednije. Poslije svega želim da se zahvalim svim klubovima na korektnosti i na borbi u fer plej duhu. Zalaganje na jedan takav način dalo je posebnu notu ovoj ligi, a nama u organizaciji još veći motiv da iduća sezona, a koja će startati u Septembru, bude još bolja i još kvalitetnija. Hvala svima i čestitke ŠR „Čelik Junior“, ŽRK „Iskra“ i ŽRK „Bosna“ za plasman u top 3, kao i ostalim ekipama. Nijanse su odlučivale o najboljima, a što govori o kvaliteti lige. Iskoristio bih priliku da se zahvalim i prijateljima naše lige, prije svega gosp. Anis Duraković komesaru lige Kantona Sarajevo, a koji nam je pružio veliku podršku u samom startu.”

Tekst i foto: A. Mujaković | Vitez.info

Prethodni članakAlan Ford slavi 45 godina
Sljedeći članakZahvalnica utemeljitelju Saveza