FOTO: Olimpik pokvario slavlje Vitežana

Nogometni Vitez dugo je čekao dan, čak više od godinu dana, kada će premijerligaš Vitez, premijerno, svoju prvenstvenu utakmicu u elitnom bh nogometnom razredu, odigrati na svom Gradskom stadionu. Jer, bilo je „povuci-potegni“, govorilo se o opstrukcijama općinskih struktura vlasti, i trebala je puna godina dana za radove na rekonstrukciji stadiona koji su se u normalnim okolnostima trebali i morali završiti u upola kraćem roku.

Na sreću, dočekan je taj dan, subota 9. kolovoza, a i protivnik, Olimpik iz Sarajeva, bio je po mjeri, pa se s pravom očekivao spektakl, ili skromnije rečeno, jedno lijepo nogometno poslijepodne, prožeto radošću zbog lijepo uređenog Gradskog stadiona i, zašto ne reći, očekivane pobjede u prvom premijerligaškom nastupu na svom terenu.

Na stadion su, po velikoj vrućini, pohitali brojni navijači Viteza, a među prvima na tribinama, mjesto je zauzeo poznati dvojac iz najužeg kruga najvjernijih navijača Viteza, ravnatelji dviju viteških osnovnih škola, uvijek vjerni Vinko Bošnjak i Ivica Marjanović.

„Dugo smo ovo čekali, predugo, jer naš Vitez je ovakve uvjete zaslužio već odavno. Mi se iskreno radujemo što je sada naš stadion s licencama, sada bar nećemo morati putovati na „domaće“ utakmice u Zenicu, a naše ćemo ljubimce i dalje, kao i godinama do sada, pratiti na svakom njihovom gostovanju. Vjerujemo i nadamo se da će igranje na domaćem terenu biti i dodatan vjetar u leđa našim mladićima koji se znaju boriti za boje svoga kluba i za svoj Vitez“, poručili su dvojica vjernih navijača Viteza.

Na utakmicu i na svečano i službeno otvaranje Gradskog stadiona došli su i brojni viteški sportaši – rukometaši, košarkaši, ragbijaši… i njihova rukovodstva, nogometni djelatnici iz Busovače, Travnika, Novog Travnika, Zenice, ugledni viteški gospodarstvenici, kulturni djelatnici…!

Izlazak igrača na teren pozdravile su novotravničke mažoretkinje, dočekala ih je burna podrška oko 2.200 navijača, a toliko ih se na Gradskom stadionu u Vitezu nije okupilo nikada u poslijeratnom periodu. Očekivano dobru nogometnu klimu podgrijavali su bučni „Vitezovi“, mlada i korektna navijačka skupina, no na razočarenje okupljenih, nogometaša i stručnih radnika, tako lijep nije bio i kraj povijesnog, a prosječne kvalitete, nogometnog nadmetanja. Jer, gosti su, sveukupno, bili bolji, pobijedili su s 1 : 0, a gol je, nakon naivnog propusta obrane Viteza, u 11. minuti postigao najbolji igrač ovoga susreta, Muhamed Subašić.

Istina, borili su se mladići trenera Husnije Arapovića i čini se, u velikoj želji za pobjedom i izgorjeli, čemu je, nedvojbeno doprinijela i ozljeda (u 36. minuti) ponajboljeg igrasča Viteza, Armina Kapetana, te slabi i teatralni sudac Muamer Bureković iz Zenice.

VITEZ, Gradski stadion. Gledatelja: 2.200. Sudac: Muamer Bureković (Zenica) 5.

VITEZ: Živković 6,5, Jurić 6, Jurčević 6,5 (od 72. Livančić -), Livaja 6 (od 46. Pinjuh 6,5), Petrović 6, Miloš 6,5, Imamović 6, Vidović 6,5, Kapetan 7 (od 36. Badrov 6,5), Hećo 7, Smriko 6.

OLIMPIK: Oštroković 7, Marajić 6, Regoja 6,5, Brković 6,5 (od 67. Šivšić 6), Smajić 6,5 (od 83. Plakalo -), Bogičević 6,5, Čomor 7, Subašić 7, Gligorov 6,5 (od 80. Rizvanović -), Souza 7, Gojak 6.

Strijelac: 0 : 1 Subašić (11.)

Igrač utakmice: Muhamed Subašić