FOTO: OKK “Vitez uspješno organizirao 27. Memorijalni međunarodni košarkaški turnir “Jozo+8”

Omladinski košarkaški klub Vitez uspješno je organizirao 27. Memorijalni međunarodni košarkaški turnir “Jozo + 8” kako bi se prisjetili osmero djece i Joze Bošnjaka, članova kluba koji su tragično izgubili živote igrajući košarku. Turnir je održan od 12. do 14. svibnja 2023., a uključivao je natjecanje u tri kategorije.

U kategoriji Mix 2010/mlađi (dječaci i djevojčice), KK Busovača je dominirao i osvojio prvo mjesto. Drugo mjesto zauzeo je KK Novi Travnik, dok je treće mjesto pripalo ekipi ŠK “Prvi Koš”. Četvrto mjesto zauzela je ekipa OKK Vitez. Matija Šimić iz KK Busovača proglašen je najboljim igračem turnira, dobivši prestižnu titulu MVP (najvrijednijeg igrača).

U kategoriji Kadeti, KK Igman Burch je odnio pobjedu osvojivši prvo mjesto. Drugoplasirana ekipa bila je KK Novi Travnik, dok je treće mjesto zauzela ekipa ŠK “Prvi Koš”. OKK Vitez se plasirao na četvrto mjesto. Jan Bulajić iz KK Igman Burch proglašen je najboljim igračem turnira.

U kategoriji Kadetkinje, ekipa Zrinjskog Mostara 2010 osvojila je prvo mjesto. Drugo mjesto pripalo je KK Jumper, dok je ŽKK Livno zauzelo treće mjesto. OKK Vitez je osvojio četvrto mjesto. Katarina Mihalj iz ŽKK Zrinjski 2010 proglašena je najboljom igračicom turnira.

Ovaj uspješan turnir ne bi bio moguć bez podrške sponzora: Komp-ing doo Vitez, Sofa MM – BestDrive, Ecos, Ministarstvo kulture i sporta FBIH, GMS Sport i Općine Vitez. Organizatori također izražavaju zahvalnost svima koji su na bilo koji način doprinijeli organizaciji turnira, kao i svim ekipama koje su sudjelovale i podržale ovaj poseban memorijalni događaj. Također, zahvaljuju se sucima koji su svojim radom pridonijeli uspješnom tijeku turnira tijekom sva tri dana natjecanja.