FOTO: Održano tradicionalno Preporodovo ‘Bajramsko sijelo’

BZK “Preporod” Vitez nastavio je praksu održavanja tradicionalnih “Bajramskih sijela” u sklopu obilježavanja jednog od najvećih praznika muslimana, Kurban Bajrama. Nakon mjesnih zajednica Kruščica, Stari Vitez, Preočica i Lupac gdje su proteklih godina realizirane kulturno-zabavne manifestacije ovog tipa, ovogodišnje “Bajramsko sijelo” održano je na području MZ Počulica, točnije u prostorijama društvenog doma u Prnjavoru, treći dan Kurban Bajrama.

Pred mnogobrojnim stanovnicima ove viteške mjesne zajednice, kojima ni prohladno vrijeme nije bilo prepreka da svojim dolaskom uveličaju ovaj događaj, predstavili su se članovi područnih folklornih sekcija BZK”Preporod” Vitez (B i C ansambli), zatim članovi muzičke sekcije te sekcije vokalnih solista. U programu koji je trajao 60-ak minuta pristutni su vidjeli i čuli dio vjerskog programa, zatim nezaobilazne folklorne igre koje predstavljaju narodne običaje, a program je upotpunjen dobrom sevdalinkom i pjesmom kao i narodnim kolom na kraju same manifestacije.

“BZK “Preporod” Vitez se zahvaljuje MZ Počulica koja je ustupila prostorije društvenog doma za potrebe realizacije “Bajramskog sijela”, kao i svima onima koji su na bilo koji način doprinjeli realizaciji ove manifestacije. Još jednom koristimo priliku da svim ljudima islamske vjeroispovjesti čestitamo Bajramske praznike, BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN”, stoji u priopćenju za javnost BZK „Preporod” Vitez.