FOTO: Održana treća folklorna smotra KUD-a “Topala”

Kulturno umjetničko društvo “Topala” iz Nadioka, kod Viteza, održalo je tijekom proteklog vikenda svoju treću godišnju manifestaciju.

„Ove godine na našoj manifestaciji nastupilo je deset kulturno umjetničkih društava iz BiH i Hrvatske. Ovim putem želim zahvaliti svima koji su nam pomogli u organizaciji naše ovogodišnje smotre, koja je iz godine u godinu sve kvalitetnija. Uskoro bi trebali završiti i naš dom, tako da ćemo naredne godine imati još bolje uvjete”, rekao je voditelj KUD-a „Topala”, Josip Jukić. Posebne zahvale Jukić je uputio gostujućim grupama koje su nastupile na ovoj manifestaciji.

Sve grupe predstavile su se narodnim običajima, plesom i pjesmama svoga kraja, a odličnim nastupom oduševljenje su izazvali članovi Hrvatskog kulturnog društva „Napredak” iz Busovače, kao i domaćini iz KUD-a „Topala”, te gosti iz KUD-ova „Vesela šokadija” i „Pougarje” iz Republike Hrvatske.

Zapažen nastup imali su u članovi viteške pjevačke skupine „Krčevljani”, kao i članovi KUD-a „Paklarevo” iz Travnika.

Nekoliko stotina posjetitelja burnim pljeskom pozdravilo je nastupe svih grupa, a druženje je uz igru i pjesmu nastavljeno do dugo u noć.

gundincikrcevljaninapredak busovacanapredak busovaca2pougarjetopalatopala1topala2topala3topala4topala5topala6topala7topala8topala9topala91topala92topala93topala94topala djecavesela sokadija