FOTO: Održana promocija Sveučilišta Mostar u Vitezu

Tradicionalna smotra Sveučilišta u Mostaru, održana je sredinom travnja u sportskoj dvorani Srednje škole u Vitezu. Prisutni su bili maturanti srednjih škola u Lašvanskoj dolini, u kojima se nastava odvija na hrvatskom jeziku i po hrvatskom nastavnom planu i programu. Smotra je bila otvorena i za sve ostale maturante i one koji žele studirati na nekom od fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

„Cilj nam je i ovom smotrom budućim studentima približiti, pojasniti, informirati ih, o zvanjima i znanjima koja se stječu na fakultetima Sveučilišta u Mostaru”, kazao je rektor Sveučilišta, dr. Vlado Majstorović.

Okupljenim maturantima obratio se domaćin, ravnatelj Srednje škole Vitez, prof. Vatroslav Matić, dužnosnik srednjobosanskog županijskog Ministarstva obrazovanja, znanosti kulture i sporta, Berislav Barnjak i rektor Sveučilišta u Mostaru, dr. Vlado Majstorović.

„Mostarsko Sveučilište je velika obrazovna institucija, obitelj sa 17 tisuća studenata, s oko tisuću uposlenih, sa 17 fakulteta i 60 studijskih programa. Želimo vam, i na ovaj način, ovom smotrom ponude našeg Sveučilišta, dati dovoljno informacija što možete studirati, pod kojim uvjetima, o kvalifikacijama koje se stječu, kao i o uvjetima smještaja u Mostaru”, kazao je, u svom obraćanju budućim studentima, rektor dr. Vlado Majstorović.

Kazao je, također, kako budući studenti Sveučilišta u Mostaru mogu studirati i u dislociranim studijskim centrima ovog Sveučilišta, u Vitezu, Kiseljaku, Žepču, Orašju, Širokom Brijegu, Livnu…!

Budući studenti su imali priliku i dodatno se upoznati s mogućnostima, izborom i uvjetima studiranja na nekim od 11 fakulteta Sveučilišta u Mostaru i putem brošura, ustvari informativnog vodiča, napravljenog na razini Sveučilišta, a tako i za svaki fakultet posebno. Smotra je bila i dobra prilika i za neposredne kontakte s predstavnicima pojedinih fakulteta i za dodatne i detaljne informacije iz prve ruke, što su budući studenti maksimalno koristili.

{gallery}drustvo/svemo_promocija12{/gallery}

Zvonimir Čilić / VL