FOTO: Održana promocija druge generacije polaznika Političke akademije i svečani sat za treću generaciju

Svečanom promocijom druge generacije polaznika u subotu je u Mostaru okončana jednogodišnja izobrazba Političke akademije ”Teorija i praksa politike” u organizaciji njemačke zaklade Hanns Seidel i HDZ BiH.

Ukupno 40 polaznika iz svih krajeva Bosne i Hercegovine u ovih godinu dana doznalo je mnoštvo teorijskih i praktičnih stvari koje će im, sasvim sigurno, biti od koristi u daljenjem društveno- političkom životu. Istaknuti profesori sa mostarskog, zagrebačkog i sarajevskog sveučilišta, zastupnici u PS BiH, bivši ministri, zastupnici u EU parlAmentu, sve su to bili predavači sada već alumnistima Političke akademije u ukupno 140 sati izobrazbe i ispita. Polaznicima su se prigodnim riječima obratili Lidija Bradara, politička ravnateljica PA, Srećko Prusina, ravnatelj Zaklade Hrvatskog državnog zavjeta, Aleksandra Markić- Boban, ravnateljica zagrebačkog ureda zaklade Hanns Seidel, te Dragan Čović, predsjednik HDZ BiH i zamjenik predsjedatelja Doma naroda PS BiH. 

”Bosna i Hercegovina se danas nalazi pred prebitnim pitanjima i putovima. Riječ je o pitanjima koja definiraju našu euroatlansku budućnost. Put ka EU i NATO-u je složen proces, proces koji uskoro čeka upravo sve vas, te je stoga važna edukacija i polazak PA”, kazao je između ostalog prof. dr. Dragan Čović polaznicima i alumnistima.

Hvale vrijedna je činjenica da i Vitez od ove godine ima članove alumni kluba Političke akademije, a to su Bojana Dimitrijević i Jakov Križanović, koji je ujedno i najmlađi polaznik PA. Neposredno nakon dodjele uvjerenja o uspješnoj jednogodišnjoj izborazbi drugoj generaciji PA, predavanjem profesora emeritusa Bože Žepića započeo je i zimski semestar za treću generaciju PA na kojoj će ispred Viteza sudjelovati Ivan Sajević i Stjepan Alilović.