FOTO: Održana jubilarna 20. akcija “Pješačenjem do zdravlja”

Jubilarno, dvadeseti put zaredom, vrijedni članovi Hrvatskog planinarskog društva „Vitez“ i Eko udruge „Kremenik“, organizirali su akciju „Pješačenjem do zdravlja“. Akcija se organizira u povodu Svjetskog dana zdravlja i Dana planeta Zemlja, a pješači se iz središta grada do Planinarskog doma u Zaselju, u dužini od 12 kilometara.

Na žalost, ovaj put, u nedjelju , odaziv građana bio je daleko manji nego inače a razlozi za to su najava lošega vremena, te svete mise na viteškim grobljima i svečanosti obilježavanja blagdana sv. Leipolda Mandića, čije ime nosi viteška filijalna crkva u Dubravici.

I ovaj put organizirana su sportska natjecanja sudionika-pješaka u raznim tradicionalnim disciplinama i Eko kviz za viteške osnovce, a za sve sudionike organizatori su pripremili tople i hladne napitke u uvijek popularni grah.

Skupa s Vitžanima u ovoj akciji sudjelovao je i jedan broj ljubitelja prirode i pješačenja iz susjednih planinarskih društava – Novi Travnik, Busovača, Guča Gora, Uskoplje –  te gosti iz Baške Vode u Republici Hrvatskoj.

Organizatori ove pažnje vrijedne akcije istaknuli su dugogodišnju potporu koju imaju od viteških tvrtki La punt, ECOS i Economic.