FOTO: Održana brdsko biciklistička utrka “Kup Gradina 2015.”

Protekli je vikend u organizaciji Biciklističkog kluba Vitez po treći put održana je brdsko biciklistička utrka “Kup Gradina 2015”, na poznatom lokalitetu Gradini iznad Viteza. Utrka je startala u 12 sati, a sat vremena prije utrke natjecatelji su napravili probni krug, kako bi se upoznali sa samom stazom. Dužina staze je bila 4 i 100 metara i prostirala se na području Gradine i Bobaša, prenosi bikemagazin.info.

Sve prisutne je pratilo jako lijepo i sunčano vrijeme, koje je imalo i pozitivnog utjecaja na jako dobar odziv ljubitelja brdskog biciklizma, kako natjecatelja, tako i posjetitelja. Učešće na utrci uzelo je preko 80 natjecatelja, a sudionici utrke su bili kako iz Bosne i Hercegovine, tako i iz Hrvatske. Primjetan je bio nedostatak najjačih vozača iz Bosne i Hercegovine, koji su se nalazili na Balkanskom prvenstvu u Grčkoj, a zbog istog razloga na utrci nije bila prisutna ni reprezentacija Crne Gore.

Ono što moramo istaknuti jeste doista lijepo pozicionirana, a ove godine i dodatno uređena staza s dosta tehničkih dijelova, vještački napravljenih prepreka i skokova koji su iziskivali potpunu koncentraciju od svih vozača. Svi natjecatelji koji su vozili stazu na Gradini su bili oduševljeni stazom.

Pobjednik u najjačoj kategoriji „Elite” bio je BH reprezentativac, Benjamin Murić iz “Giro di Sarajevo” s vremenom 1.02:53. Drugo mjesto zauzeo je Filip Kovačić iz BK “Široki” s vremenom 1.05:18, dok je treće mjesto pripalo Bojanu Vegi, članu BK „Mostar”, koji je utrku završio u vremenu 1.06:04.

U kategoriji Juniori kao prvoplasirani slavio je Muhamed Osmanagić iz BBK “Daj Krug Bihać” koji je utrku završio s vremenom 49:49 min. Koliko je Muhamed dobro i jako odvozio utrku pokazuje i podatak da je imao bolje vrijeme po krugu od prvoplasiranog vozača u najjačoj Elite kategoriji. Drugo mjesto u kategoriji Juniori pripalo je klupskom kolegi Alenu Mašiću; BBK “Daj Krug Bihać” koji je utrku odvozio u vremenu 57:38 min, dok je trećeplasirani bio Dejan Aničić iz BK “Kaštel” s vremenom 58:39.

U kategoriji Žene, bez konkurencije bila je Maja Ena Ljuba iz BK “Faust Vrančić” Šibenik, koja je utrku odvozila u vremenu 33:40 min. Drugo mjesto zauzela je Alma Alijagić iz Bk “Power” Sarajevo s vremenom 38:55 min, dok je treće mjesto pripalo Danijela Ljubić BK “Faust Vrančić” Šibenik s vremenom 50:10 min.

Zlato u kategoriji Mlađi Veterani pripalo je Toni Odak iz BK “Široki” koji je utrku odvozio u vremenu 44:47 min. Sa zaostatkom nešto manjim od 5 minuta, ciljnu ravninu iza Odaka prešao je Kenan Bajrić iz BK “Trek Team” Sarajevom s vremenom 49:37 min, dok je treće mjesto pripalo Kristijan Rajković iz BK “Vitez” u vremenu 58:27 min.

U kategoriji Kadeti, zablistao je mladi Dino Duratbegović iz BBK “Daj Krug” Bihać, koji jedva kruga odvozio u vremenu 28:00 min. Drugo mjesto pripalo je mladom Luka Vila iz BK “Mostar” koji je snažnim sprintom pred ciljem pobijedio trećeplasiranog Emir Šeho iz BK “Goražde”, te obojica dijele vrijeme 30:33 min.

U najbrojnijoj kategoriji Hobby 2 kao prvoplasirani slavio je Ivan Širić iz BK “Pedala” Žepče, moji je utrku završio u vremenu 40:40. Drugo mjesto pripalo je Roko Pavlinušić iz BK “Vlaji” Sinj, s vremenom 41:30, dok je trećeplasirani Robert Ružnić iz BBK “Daj Krug” Bihać završio s vremenom 42:29 min.

Pobjednik kategorije Hobby 3 bio je Antonio Erceg iz BK “Faust Vrančić” Šibenik s vremenom 28:42 min, dok je drugo mjesto pripalo Bojan Ćosić iz BK “Kaštel” i vremenom 29:03 min. Trećeplasirani u istoj kategoriji bio je domaći vozač, Tomislav Kulić iz BK “Vitez” s vremenom 29:44 min.

U kategoriji Hobby 1 kao zlatni slavio je Dino Mujić iz BBK “Daj Krug” Bihać, s vremenom 36:17 min, dok je drugo mjesto pripalo njegovom klupskom kolegi Armin Midžić s vremenom 39:20 min. Trećeplasirani u kategoriji Hobby 1 bio je Filip Jukić (individualac) koji je utrku završio u vremenu 40:00 min.

Nakon proglašenja pobjednika domaćin BK “Vitez” uručio je posebna priznanja za zasluge u promociji, radu i pomoći biciklizma, kako u općini Vitez, tako i u BiH. Priznanje je najprije uručeno Nacionalnom Komesaru Mirnas Mujezinović, zatim Nenad Rajić za podršku u radu BK “Vitez”, te gospođi Marija Oprešnik, koja već treću godinu za redom pomaže BK “Vitez”, te ustupa svoje zemljište za održavanje utrke Kup Gradina.

Prethodni članakZavjetovanje i oblačenje habita mladih franjevaca u Busovači
Sljedeći članakU Novom Travniku Međunarodni sajam organske proizvodnje i eko turizma “Dani maline”