FOTO: Održan virtualni Sajam poduzeća za vježbu u Travniku

Četvrti po redu Sajam poduzetništva za vježbu održan je danas u Mješovitoj srednjoj ekonomsko-ugostiteljskoj školi Travnik, a u okviru manifestacije Dani općine Travnik.

Dok je prošlogodišnji sajam održan u Centru za kulturu Travnik, ove godine je dodatnu dimenziju, ovaj vrlo specifičan i interesantan sajam, dobio tako što je održan u prostorijama ove škole.

Na sajmu je predstavljeno 14 poduzeća za vježbu, a interna školska banka svim je posjetiteljima osigurala čekove za trgovinu. U vremenu od 12,00 do 16.00 sati, posjetitelji, kojih je bilo mnogo, imali su priliku trgovati na štandovima virtualnih poduzeća učenika ekonomske i ugostiteljske struke, te obići prostor škole, jer je ovo ujedno bio i dan otvorenih vrata. Ovogodišnji pobjednik Sajma poduzeća za vježbu je virtualni Hotel „Lašva“ koji ide na državno natjecanje.

Vrijedi istaknuti kako su učenici ove škole prošle godine ostvarili odličan rezultat na Međunarodnom sajmu poduzeća za vježbu “TFF Sarajevo 2015”, na kojemu su osvojili prvo mjesto.

Ovogodišnji Sajam posjetili su i predstavnici nekoliko poduzeća iz Viteza, među kojima i direktorica Hotela „Central“ u Vitezu, Sanja Rajković. Interes za ovaj vrijedni i kvalitetno organizirani Sajam pokazali su i predstavnici Sveučilišta „Vitez“, kao i zastupnik u Saboru ŽSB Ivan Sajević, koji su posjetili učenike Mješovite srednje ekonomsko-ugostiteljske škole Travnik i podržali ih u njihovim aktivnostima.

Član pobjedničkog tima, virtualnog Hotela „Lašva“ Ermedin Kazija nije krio oduševljenje pobjedom.

„Velika mi je čast pripala ove godine da sa svojim školskim kolegama budem dio ovoga sajma i da se predstavimo u najboljem svjetlu. Mukotrpno smo radili i realizirali neke stvari koje su stvarno nove, ne samo za učenike već i za profesore koji su ostali iznenađeni, htjeli smo baš da budemo jedinstveni i da pokažemo razliku dosadašnjih radova i našeg rada i sudeći po ovome uspjeli smo. Možda će zazvučati malo neskromno od mene, ali očekivao sam pobjedu, jer smo baš hrabro nastupili, što se tiče dizajna materijala, a i same organizacije“, kazao je Kazija.

Osim što je bio zadovoljan pobjedom svoje ekipe, Kazija je iskoristio priliku uputiti i nekoliko rečenica zahvale.

„Želio bih spomenuti velikog profesionalca, prof. Jasmina Dogana, koji je nam je značajno pomogao da osvojimo prvo mjesto. To je čovjek s najboljim idejama, ponosni smo na njega, a nadamo se da je i on na nas. Ove godine smo, ako se ne varam, imali ponajbolje sponzore, koji su nakon razgovora s nama ostali oduševljeni te nas naravno podstakli u daljnjem radu. Najbolje ocjene našem projektu dala je Sanja Rajković, direktorica Hotela „Central“ Vitez, što je srodno našem projektu i našoj struci. a što je nama veliko priznanje. Želim još da se zahvalim svim svojim školskim kolegama koji su učestvovali, pomagali i bili nam podrška na ovom sajmu, našim profesorima koji su realizirali i napravili sve do posljednjeg detalja kako bi ova manifestacija bila na jednom ozbiljnom nivou i na kraju, svim našim sponzorima koji su obezbjedili jako vrijedna sredstva, ne samo za Hotel “Lašva“ nego za cijeli sajam“, zaključio je Kazija.