FOTO: Održan Uskrsni koncert HKD ‘Napredak’ podružnica Vitez

Da Vitežani vole i poštuju svoj Napredak znano je već odavno. A na tu nepodijeljenu ljubav, svojim sugrađanima napretkovci uzvraćaju vrijednim i upornim radom i vježbanjem, brojnim članstvom, dobro pripremljenim i uvježbanim folklornim, tamburaškim i harmonikaškim sekcijama, izvornom pjevačkom skupinom, njegovanjem i prezentiranjem bogate kulturne baštine ovdašnjih Hrvata, ali i Hrvata iz drugih krajeva BiH i iz Hrvatske.

A sve to se potvrdilo i u subotu navečer kada je podružnica HKD Napredak u Gradskoj sportskoj dvorani održala tradicionalni Uskrsni koncert. Na koncertu se okupilo i preko tisuću Vitežana i ljubitelja tradicijskog iz susjednih gradova, koji su zdušno i burno pozdravllali i pljeskom nagrađivali dvije folklorne skupine, dva orkestra (mladi i „stari”) tamburaša , izvornu pjevačku skupinu, solisticu Andreu Petrović…!

No, kao i uvijek do sada, na ovakvim tradicionalnim koncertima, HKD Napredak ima i ugledne goste-izvođače, a ovaj put to su bili Mješoviti pjevački ansambl „Viteški akordi”, Izvorna pjevačka skupina Udruge „Hrvatska žena” iz Viteza, najmlađi članovi Plesnoga kuba iz Viteza i dugotrajnim pljeskom dočekani i za izvedbe još dužim i burnijim pljeskom nagrađeni i ispraćeni članovi KUD „Srce Zagore” iz Unešića u Republici Hrvatskoj.

Dva predsjednika, HKD Napredak, Zoran Kupreškić i KUD „Srce Zagore”, Vinko Hrga, razmijenili su prigodne zahvale, uskrsne čestitke i darove, a sve sudionike i okupljene pred početak koncerta pozdravio je i Uskrs čestitao viteški župnik, fra Marko Kepić, a na kraju koncerta i fra Luka Dolić iz Unešića.

Na kraju ovog lijepog dvosatnog kulturnog ugođaja, svi sudionici koncerta, skupa s okupljenim u dvorani, uz vodstvo tamburaša HKD Napredak i solistice Andree Petrović otpjevali su „Kraljice neba raduj se”.