FOTO: Održan Stand Up Seminar

altProteklog vikenda, 2.-4.3. 2012. godine u trening centru SHL house u Sarajevu održan je prvi „Stand Up Seminar” u realizaciji Fondacije Schüler Helfen Leben.

Na seminaru je sudjelovalo 15 mladih osoba iz Žepča, Dervente, Viteza, Tomislavgrada, Lukavca, Busovače, Trebinja, Srebrenika, Velike Kladuše, te Sarajeva. Sudionici seminara su uz trenere Ivana Sajevića i Editu Velić dobili edukaciju o osnovama civilnog društva i volonterizma, upoznali se s trenutnim položajem mladih u Bosni i Hercegovini te načinima na koje se mladi mogu društveno angažirati u svojim sredinama.

Predstavnici Lokalnih timova Asocijacije srednjoškolaca u BiH i Omladinske novinske asocijacije u BiH bili su gosti seminara, te su sa polaznicima seminara podijelili mogućnosti omladinskog aktivizma kroz ove dvije organizacije.

Ovo je bio prvi od ukupno četiri „Stand Up Seminara” planirana za 2012. godinu, a naredni seminar će biti održan već krajem mjeseca ožujka. Svi zainteresirani se mogu prijaviti putem online aplikacije.

{gallery}drustvo/shl_foto{/gallery}