FOTO: Održan edukativni seminar BK “Vitez” – “Biciklizam – bolji način života”

Biciklistički klub „Vitez” osnovan je u srpnju 2009. godine i u ovom kratkom vremenskom periodu postigao je niz organizacijskih i sportskih aktivnosti i uspjeha. Ukupno ima 50 aktivnih članova i biciklističku mladež koja je iz dana u dan sve brojnija, dvadesetak brdskih i kros vozača, te vrlo zanimljivu i pažnje vrijednu skupinu članova koji se pod motom „Svaki tjedan po vrh jedan” biciklima uspinju na razne uspone i planinske vrhove u BiH.

Do sada su članovi ovog najmlađeg sportskog kolektiva organizirali vrlo zanimljivo kros natjecanje pod nazivom „Kup Gradina”, na stazi koju su sami uredili i označili, na kojemu je nastupilo više od 100 natjecatelja iz cijele BiH. Već duže vrijeme tu stazu, u neposrednoj blizini gradskog središta, što ovoj stazi daje i dodatnu vrijednost, uređuju i pojedine dionice izmještaju s privatnih posjeda na općinsko šumovito zemljište, a staza će uskoro biti završena i ispunjavat će visoke natjecateljske standarde.

Klub ima i desetak članova iz, kako se to kaže, treće životne dobi, na čelu s sedamdesetšestogodišnjim Stipom Zvonarom i sedamdesetpetogodišnjim Antom Mlakićem.

Vrijedni djelatnici ovoga kluba, na čelu s predsjednikom Slobodanom Brkićem i tajnikom Dariom Matićem u ponedjeljak su u viteškom motelu „Bor” organizirali vrlo zanimljiv edukativni seminar koji je nosio naziv „Biciklizam – bolji način života”. Prisutno je bilo sedamdesetak članova kluba te za biciklizam zainteresiranih uglavnom mlađih Vitežana. Predavači na seminaru bili su Ratko Bošnjak, djelatnik Policijske stanice Vitez, koji je okupljenim govorio o zakonskoj regulativi biciklista u prometu, te dr. Orhan Šaban, anasteziolog i reanimatolog bolnice u Travniku, koji je govorio na temu „Medicinski aspekti biciklizma.

Sudionici seminara bili su i gosti iz Banja Luke, Rađan Miljan i Boris Ljuljić, wolf bike zastupnici Capriola u BiH. Okupljenim su govorili o stručnim aspektima odabira bicikla, te o treningu i pripremama za biciklističke nastupe i natjecanja.

IMG 6427IMG 6433IMG 6434IMG 6439IMG 6441IMG 6442IMG 6443IMG 6444IMG 6445najstarijipredavanje

Zvonimir Čilić