FOTO: Održan Božićno – novogodišnji prijam ŽO HDZ BIH SBŽ

Više od 500 članova HDZ-a BiH Srednjobosanske županije, te dužnosnika u strukturama federalne i državne vlasti okupilo se na božićno-novogodišnjem koktelu koji je priredila predsjednica Ž.=. HDZ-a BiH, Lidija Bradara, skupa s predsjednikom županijske Skupštine, Josipom Kvasinom, i ministrima u županijskoj Vladi koje je predložila ova stranka, Jozom Jurinom, Nikolom Grubešićem i Zoranom Lukovićem.

Primanje je organizirano u petak navečer u Kongresnoj dvorani Franšiznog centra BiH u Vitezu. Gosti županijskog čelništva HDZ-a BiH bili su i visoki dužnosnici SDA, SDP-a i SBB-a i HSS-a, a među njima županijski premijer Tahir Lendo (SDA), Senad Selimović (SDP), Ljiljana Lovrić (HSS), te Niko Lozančić, zastupnik u Parlamentarnoj skupštini BiH, Marina Pendeš, zamjenica ministra obrane BiH, generali HVO-a, Mario Bradara i Ilija Nakić, dopredsjednik i zamjenik predsjednika HDZ-.a BiH, Marinko Čavara i Nikola Lovrinović i brojni drugi uglednici iz raznih oblasti života i rada Srednjobosanske županije.

U kratkom obraćanju, uz čestitke božićnih i nadolazećih novogodišnjih blagdana, predsjednica Lidija Bradara je pozvala na razumijevanje i toleranciju – međunacionalnu i međustranačku – naglašavajući kako nema i ne može biti sretne i prosperitetne države Bosne i Hercegovine bez potpune ravnopravnosti sva tri njezina konstitutivna naroda. A to, na žalost, Hrvati još uvijek nisu i na tom planu predstoji uporna i beskompromisna borba do konačnog cilja, naglasila je predsjednica Lidija Bradara.

Ovom prilikom, u organizaciji Ž.0. Mladeži HDZ-a BiH, Zajednice žena „Kraljica Katarina Kosača” i Ž.0. HDZ-a BiH, dvadeset uspješnih studenata, uz to i aktivnih u Mladeži stranke, iz srednjobosanskih općina, dobili su prigodne darove i novčanu potporu. A ovom prilikom u akciju pomoći za liječenje petogodišnjeg Davida Tarabe iz Viteza, uključio se i Ž.0. HDZ-a BiH novčanim prilogom kojeg je roditeljima Davidovim uručila predsjednica Ž.0. HDZ-a BiH, Lidija Bradara.

hdz prijam2hdz prijam3hdz prijam4

Zvonimir Čilić / VL