FOTO: Održan 3. Čvarak fest u Docu kod Travnika

Topljene čvarke, nekada sirotinjski obrok mještani Putićeva i Doca na Lašvi su prije nešto više od dvije godine pretvorili u pravi hit i delikatesni gastro zalogaj. Naime, prije dvije godine u organizaciji Mjesne zajednice Dolac pokrenuta je vrijedna gastro-zabavna manifestacija “Čvarak fest”, koja je ove godine organizirana i treći put.

Ovogodišnja manifestacija bila je ujedno i najposjećenija, a tijekom dana ispred Doma kulture je prodefiliralo više od 2000 posjetitelja.

Uz sudjelovanje velikog broja ekipa ove godine prvo mjesto i najbolje čvarke imala je ekipa Hrvatske bolnice “Dr. fra Mato Nikolić” Nova Bila. Drugo mjesto osvojila je ekipa Enduro Cross Club Travnik, a trećeplasirana je bila ekipa Caffe Jo-Jo Novi Travnik. Uz nagradu za najbolje čvarke dodijeljene su i nagrada za najveseliju skupinu, koja je apsolutno zasluženo otišla u ruke Krčevina, nagradu za najbolju mišaju osvojila je ekipa “Široka cesta” iz Nove Bile, dok je nagradu za najljepši kazan osvojila ekipa Pokrajčića.

Kulturni program, između ostalog, su upotpunili domaći tamburaši, ali i Muška pjevačka skupina Krčevine te Ženska pjevačka skupina Čuvarice tradicije iz Nove Bile. Veliki pljesak svih nazočnih dobila je ekipa Enduro Cross Cluba iz Kneževa (Republika Srpska), koja je došla u Dolac i sudjelovala u natjecanju topljenja čvaraka.

“Cilj događaja je druženje i zabava, te pokazati da tradicija ne izumire, da su mast i čvarci ukusni i traženi proizvodi svinjokolja iz Središnje-Bosne”, poručili su organizatori te najavili još bolji i sadržajniji četvrti po redu Čvarak fest, koji će biti održan sljedeće godine.